• 28

Ovako je izgledala planeta pre 750 miliona godina: Možete li naći mesto gde bi tad bila vaša kuća

Kako na mapi napredujete kroz vekove, kopnena masa Pangea se postepeno raspada i formira mapu sveta kakvu svi danas dobro poznajemo

  • 28

Svi znamo kako izgleda planeta Zemlja, kako su raspoređeni njeni kontinenti i okeani, ali nije sve bilo rako oduvek. Kako je naša planeta izgledala pre 750 miliona godina možete da vidite na interaktivnoj mapi, na ovom linku, "Ancient Earth".

Ova mapa nastala je kao zajednički projekat Iana Vebstera (Google) i C. R. Skotezea (Paleomap Project).

Kako na mapi napredujete kroz vekove, kopnena masa Pangea se postepeno raspada i formira mapu sveta kakvu svi danas dobro poznajemo.

Da biste pretragu učinili još ličnijom, čak možete da ukucate ime grada i ulicu gde se trenutno nalazite i da vidite na kojim je on tačno koordinatama bio pre milion godina.

Na primer, Njujork je bio malo ostrvo na južnoj hemisferi, izolovano od bilo koje veće kopnene mase. Otprilike u isto vreme, London je još bio deo Panegee i bio je praktično na vrhu Južnog pola. Možete koristiti strelice na tastaturi da prelistate epohe ili skačete od događaja do događaja, poput prvog pojavljivanja višećelijskog života ili izumiranja dinosaurusa.

VIDEO Ovi poznati veruju da je Zemlja ravna ploča: Da li su u pravu?

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Budak

    Zemlja je piramida

  • Nije nego

    Lepo se vidi pored "Toblerone" ... !!

  • 💋🍌 markoni

    Čuli srbi od onog crnogorca mabusa da je zemlja ravna a on se sad stidi toga što je lupetao verovatno.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima