Mislili su da je mačor, ali ubrzo su se skamenili od straha: Krvoločni panter se šetao po krovovima

Veterinar je uspeo sa strelicom da uspava opasnu životinju

  • 2
Panter Francuska Foto: Facebook/SDIS 59

Stanovnici jednog severnog francuskog gradića zvali su pomoć kada su primetili crnog pantera kako se šeta po krovovima kuća.

Građani Armantjera juče su uočili kako se crni panter šeta po krovovima kuća i tokom sat vremena izlazi i ulazi kroz jedan otvoren prozor.

Ubrzo su pozvali policiju koja je zajedno s veterinarskom službom vrlo tiho ušla u zgradu kako ne bi uznemirila veliku mačku. Veterinar je uspeo sa strelicom da uspava opasnu životinju.

- Ženka crnog pantera, koja je bila teška oko 20 kilograma i stara oko pet ili šest meseci, bila je veličine malog labradora -rekao je Kader Lagouati iz Udruženja za zaštitu životinja, prenosi BBC.

On je rekao kako je vlasnik pripitomio životinju i ona nije bila agresivna.

Imala je isečene nokte i bila je dobrog zdravlja - dodao je.

Pre nego što su uspeli da je uhvate, panter je ušao u stan jedne porodice čija je 15-godišnja ćerka bila kod kuće. Čim je videla da životinja ulazi u sobu, odmah je preplašeno pobegla iz stana.

Životinja se sada nalazi pod zaštitom Udruženja za zaštitu životinja, a policija traga za njenim vlasnikom kako bi utvrdila kako je uopšte došao do takve životinje i u kakvim je uslovima ona bila držana.

Policija je rekla kako samo Zoološki vrt može da dobije dozvolu za držanje i brigu o takvoj životinji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA