• 19

Nastavnik fizičkog upisao čas, ali je napravio grešku (više puta), zbog koje internet ne oprašta

Kako se đaci služe i ćirilicom i latinicom, često se dešava da u početku brkaju slova, ali na ovoj fotografiji vidimo da ni dotični nastavnik nije savladao oba pisma

  • 19

Na društvenim mrežama skoro svakog dana osvane neka fotografija zadatka iz osnovne ili srednje škole, a koju su objavili roditelji šokirani onim što su napisali učenici ili nastavnici. Posle komentara učiteljice koja je diktat učenika 3. razreda opisala kao "užas", pojavila se fotografija iz škole u Brčkom, na kojoj se vidi kako je nastavnik upisao čas.

Fotografija je objavljena na jednoj Fejsbuk stranici, a na njoj se vidi kako je 28. oktobra ove godine nastavnik fizičkog vaspitanja u Prvoj osnovnoj školi u Brčkom upisao čas.

Kako se đaci služe i ćirilicom i latinicom, često se dešava da u početku brkaju slova, ali na ovoj fotografiji vidimo da ni dotični nastavnik nije savladao oba pisma.

- Navikli smo da đaci brkaju pisma i slova, ali kako i ne bi kad im predaju nepismeni ljudi. To što je u ovom slučaju reč o predmetu Fizičko vaspitanje ne menja činjenicu da nepismena osoba radi u školi i uči decu, bez obzira šta - piše u opisu fotografije.

Nepismen nastavnik

Foto: Facebook/Ћирилизација

Na njoj se vidi kako nastavnik ćirilično slovo "i" piše naopako, kao umesto "č" piše slovo "c", ali i da ne zna kako se piše ćirilično "đ".

- Sve to je plod lošeg obrazovnog sistema, od osnovne škole pa do fakulteta. Nedovoljan broj časova i potpuni izostanak izučavanja srpskog jezika na fakultetima. Ne osuđujemo ovog nastavnika. Žalimo ga. Ništa nam drugo ne preostaje. Ako njega nije sramota da predaje u školi i da bude nepismen, onda nije ni nas. Međutim, niko nam ne može oduzeti pravo da tugujemo i negodujemo - piše dalje u postu.

Fotografija na kojoj se vidi da nastavnik brka ono što treba da bude osnovno znanje izazvala je lavinu negativnih komentara.

"Ovaj je nepismen na oba pisma! Sreća pa nemamo i treće!", "Nije kriv profesor. Sistem je to dozvolio. I biće ovakvih situacija sve više", "Možda nije bio tu pa čistačica upisala čas, kod nas sve može", samo su neki od komentara ispod ove objave.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Vidak

    Nastavnik mora da bude obrazovan i po meni je strasno da nezna da napise slova i u zurbi.Mi nastavnci moramo da budemo uzor deci.Kako ce djak da se oseca kad vidi da nastavnik ovako pise....setih se svojih nastavnika koji su nam bili uzor ....ovakvih gresaka nije bilo ....

  • W

    A zasto vredjate cistacicu?To sto neko cisti ne znaci da je nepismen,jednostavno ljudi prihvataju da rade bila sta da bi prehranili porodicu.

  • Serb

    Ljudiii ovako su izgledali dnevnici pre 30 godina.Sad su potpuno drugačiji sa plavim rubrikama,i sad nađe neko ovakvu glupost od pre 30 god.i onda priča gluposti.Na kaju krajeva on deci predaje fizičko i za to je stručan a ne pravopis mj očigledno nije jača strana..

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima