• 2

Lice dečaka (13) je u dlakama, zbog kojih ne može da jede i diše: Deca ga zovu pogrdnim imenima

- Da nisam imao ovakvu kosu preko celog lica, bio bih dobro. Niko me ne bi zadirkivao - rekao je Lalit

  • 2

Dečak Lali (13) iz Indije rođen je sa retkim urođenim stanjem, hipertrofičnim poremećajem, koji izaziva prekomerni rast kose. Tako je lice ovog malenog dečaka celo prekriveno kosom.

Medicinske sestre su bile iznenađene, pa su po dečakovom rođenju, odmah pitale doktora šta nije u redu.

- Doktor je rekao da ne budemo tužni i da je Lalit dobro. Doktori nisu uradili ništa, samo mu je ošišao kosu i to je bilo sve. Svima smo rekli da je to defekt s kojim je rođen - kaže dečakova majka.

Lalitov učitelj rekao je da je upoznao porodicu dečaka kada je on krenuo u školu i da su mu rekli da su pokušavali razne tretmane, ali ništa nije pomagalo. Naveo je da su mu šišali dlake sa lica, ali one bi uvek ponovo narasle.

- Želim da moja kosa prestane da raste i da mogu da rastem bez nje. Voleo bih da mogu da je se rešim, ona pokriva i moje oči. Kada jedem, ona mi ulazi u usta. Ponekad je to teško jer ne mogu normalno da dišem - rekao je Lalit.

Lalitovi prijatelji

- Bio sam šokiran i uplašen kada sam ga prvi put upoznao. Moj deka mi je rekao da se ne plašim i da Lalit "isti kao i svi drugi". Nisam se više plašio i mi smo postali prijatelji. Kada bismo šetali, druga deca bi govorila da je "majmun". Oni su koristili ružne reči i vređali ga - kaže Lalitov prijatelj.

- Da nisam imao ovakvu kosu, bio bih dobro. Niko me ne bi zadirkivao. Imam stvarno dobre prijatelje. Nekada mi druga deca koja me ne poznaju, kada me vide govore "duh, duh", a ja im odgovorim "sada ću vas pojesti" i krenem da trčim za njima, plašeći ih - kaže Lalit.

Njegov otac dodaje da on mnogo pre početka škole izađe iz kuće i ode da se igra sa prijateljima.

- Drugi ljudi pričaju da je on reinkarnacija boga Hanumana, ja kažem: to je moj sin - priča njegova majka.

Lalitov otac kaže da su doktori rekli da neke stvari mogu da se promene posle njegove 16. godine, kada hormoni budu počeli da se menjaju. Ali, ako se to ne dogodi, operacija može biti jedna od operacija.

- Kada odrastem, oko moje 20. godine, verovatno ću se obrijati. Samo želim da izgledam kao svi ostali - ispričao je dečak.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Mvgn

    Pa nek se brije svaki dan i reseno kad porsta ne prestane i sredi to

  • ..

    Indija,zasto mi nije čudno?🙄 Jadna deca

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima