• 0

Preminuo originalni "Marlboro muškarac", nikad nije bio pušač

Robert Bob Noris ostaće upamćen po ulozi "Marlboro muškraca" koju je, između ostalog, dobio jer je umeo da jaše konja

  • 0

Rančer i filantrop Robert Bob Noris, najpoznatiji po ulozi originalnog "Marlboro muškarca", preminuo je 90. godini, prenosi CNN.

Noris je preminuo u bolnici u Kolorado Springsu, u američkoj saveznoj državi Kolorado pre nedelju dana, navodi se u izjavi koju je objavila kompanija "Tee Cross Ranches" koju je osnovao.

- Kada bi Bob mogao da se opiše sa tri reči, to bi bile "the real deal". Njegova čvrsta autentičnost, bez obzira na to da li je bio na konju, sedeo u kancelariji, učio dete ili delio trenutak s prijateljem, bila je njegov lični i profesionalni brend - navodi se u saoštenju.

Dodaje se kako su upravo te osobine, uz njegov markantan izgled, bile presudne da dobije neočekivanu ulogu prvog "Marlboro muškarca" na televiziji. Noris, koji prema saopštenju nikad nije bio pušač, pojavljivao se u reklamama 14 godina. Napustio je reklamne kampanje kad je osetio da daje loš primer svojoj deci.

- Ne želim da vas vidim ikad kako pušite - govorio je svojoj deci, sve dok ga nisu pitali: "Ako želiš da ne pušimo, zašto onda snimaš reklame?". Tada je prestao da reklamira Marlboro.

Kad su tražili Marlboro modela, problem je bio što niko od njih nije umeo da jaše konja, a želeli su da bude kauboj. Noris je imao ranč i konje, pa im je on savršeno odgovarao.

Video: Dete od dve godine puši 40 cigareta dnevno

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima