• 5

Neće postati najmlađi diplomac na svetu: Belgijski vunderkind prekinuo studije

Roditelji dečaka kažu da njihovog sina svi traže i da je on jedinstven projekat, čiji deo bi svi želeli da budu

  • 5

Devetogodišnji belgijski dečak Loren Simons, koji je bio na putu da postane najmlađi univerzitetski diplomac na svetu prekinuo je studije na holandskom univerzitetu u Ajndhovenu nakon spora oko mogućeg datuma diplomiranja.

Loren Simons je prošlog meseca bio na naslovnim stranama širom sveta, jer je trebalo da završi elektrotehiku na univerzitetu u Ajndhovenu pre kraja godine, što bi ga učinilo prvim na svetu diplomcem mlađim od 10 godina, preneo je Rojters.

Ali, u ponedeljak su sa univerziteta saopštili Lorenu i njegovim roditeljima da taj plan više nije izvodljiv, imajući u vidu broj ispita koje mora da položi pre rođendana, 26. decembra.

Loren je izuzetno nadaren dečak, koji ide kroz svoje studije neviđenim tempom, saopštio je univerzitet.

Kako je prvobitni plan izgledao nedostižno, univerzitet je naveo da mu je ponudio fenomenalno brzu šemu, prema kojoj bi završio obrazovanje sredinom 2020. godine.

Međutim, dečakovi roditelji odlučili su da ne prihvate ponudu i odmah su okončali Lorenove studije u Ajndhovenu.

- Do prošle nedelje je sve bilo u redu, a sada odjednom odlažu sve za šest meseci - rekao je Rojtersu Lorenov otac, Alekander Simons.

Tačan datum Lorenovog diplomiranja nikada zaista nije bio problem za porodicu, rekao je on i dodao da je postao problem, kako oni osećaju, nakon njihovih planova da njihov sin nastavi dalje obrazovanje u inostranstvu.

- Veoma je neobično da je sve ovo došlo tačno u vreme kad smo dovršavali planove za Lorenov doktorat na drugom univerzitetu - rekao je Lorenov otac.

Veliki broj univerziteta je zainteresovan za Lorena i bila bi im čast da im se pridruži, naveo je Alekander Simons i dodao da njegovog sina svi traže i da je on jedinstven projekat, čiji deo bi svi želeli da budu.

Inspirisan srpskim pronalazačem Nikolom Teslom, Loran je rekao da želi da istražuje veštačke organe i na kraju razvije celo veštačko telo u sopstvenoj laboratoriji.

Trenutno, prema Ginisovoj knjizi svetskih rekorda, najmlada osoba koja je stekla fakultetsku diplomu je Amerikanac Majkl Karnej, koji je diplomirao juna 1994. godine sa 10 godina i četiri meseca.

Video: Nemanja je sa 23 godine završio 2 fakulteta i to u roku

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Aleksandra

    Mali je izjavio da je Tesla iz Hrvatske a ne iz Srbije.Ja sam mislila da je iz Srbije,ali kad vec ovo dete tako kaze onda mora da je tako

  • Nenad

    Ono kada ti je rodjeno dete projekat...

  • nikolas

    DALI SU HTELI DA UDJE U GINISOVU KNJIGU REKORDA-NAJMLADJEG SA DIPLOMOM NA SVETU -ALI JA MISLIM DA JE VAZNIJE DA POSTANE DRUGI NIKOLA TESLA I OSTAVI NESTO VREDNO COVECANSTVU!!! NEMOJTE OD GENIJA NAPRAVITI COVEKA KOJI CE SE U 30 GODINI IGRATI U PESKU ILI U SOBI SA AUTOMOBILCICIMA!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima