≫ 

Neće postati najmlađi diplomac na svetu: Belgijski vunderkind prekinuo studije

Roditelji dečaka kažu da njihovog sina svi traže i da je on jedinstven projekat, čiji deo bi svi želeli da budu

  • 5
Laurent Simons Loren Simons

Foto: Profimedia/Kenzo TRIBOUILLARD

Devetogodišnji belgijski dečak Loren Simons, koji je bio na putu da postane najmlađi univerzitetski diplomac na svetu prekinuo je studije na holandskom univerzitetu u Ajndhovenu nakon spora oko mogućeg datuma diplomiranja.

Loren Simons je prošlog meseca bio na naslovnim stranama širom sveta, jer je trebalo da završi elektrotehiku na univerzitetu u Ajndhovenu pre kraja godine, što bi ga učinilo prvim na svetu diplomcem mlađim od 10 godina, preneo je Rojters.

Ali, u ponedeljak su sa univerziteta saopštili Lorenu i njegovim roditeljima da taj plan više nije izvodljiv, imajući u vidu broj ispita koje mora da položi pre rođendana, 26. decembra.

Loren je izuzetno nadaren dečak, koji ide kroz svoje studije neviđenim tempom, saopštio je univerzitet.

Kako je prvobitni plan izgledao nedostižno, univerzitet je naveo da mu je ponudio fenomenalno brzu šemu, prema kojoj bi završio obrazovanje sredinom 2020. godine.

Međutim, dečakovi roditelji odlučili su da ne prihvate ponudu i odmah su okončali Lorenove studije u Ajndhovenu.

- Do prošle nedelje je sve bilo u redu, a sada odjednom odlažu sve za šest meseci - rekao je Rojtersu Lorenov otac, Alekander Simons.

Tačan datum Lorenovog diplomiranja nikada zaista nije bio problem za porodicu, rekao je on i dodao da je postao problem, kako oni osećaju, nakon njihovih planova da njihov sin nastavi dalje obrazovanje u inostranstvu.

- Veoma je neobično da je sve ovo došlo tačno u vreme kad smo dovršavali planove za Lorenov doktorat na drugom univerzitetu - rekao je Lorenov otac.

Veliki broj univerziteta je zainteresovan za Lorena i bila bi im čast da im se pridruži, naveo je Alekander Simons i dodao da njegovog sina svi traže i da je on jedinstven projekat, čiji deo bi svi želeli da budu.

Inspirisan srpskim pronalazačem Nikolom Teslom, Loran je rekao da želi da istražuje veštačke organe i na kraju razvije celo veštačko telo u sopstvenoj laboratoriji.

Trenutno, prema Ginisovoj knjizi svetskih rekorda, najmlada osoba koja je stekla fakultetsku diplomu je Amerikanac Majkl Karnej, koji je diplomirao juna 1994. godine sa 10 godina i četiri meseca.

Video: Nemanja je sa 23 godine završio 2 fakulteta i to u roku

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    10. decembar 2019 | 16:01

    Nesumnjam da postoje deca koja su intelegentnija na odnosu na svoje vrsnjake ili stariju decu ali sta biva kasnije sa tom vunderkind decom ,nema ih nigde pa cak ni u naucnim krugovima posle,mozda netreba preterivati sa tim nego pustiti vrremenu i odrastanje i ucenje shodno godinama

  • Sajla

    10. decembar 2019 | 16:13

    E neka su prekinuli. Šta, došao nalog da ne može da bude najmlađi diplomac? A malom želim da bude drugi Tesla.

  • nikolas

    10. decembar 2019 | 20:59

    DALI SU HTELI DA UDJE U GINISOVU KNJIGU REKORDA-NAJMLADJEG SA DIPLOMOM NA SVETU -ALI JA MISLIM DA JE VAZNIJE DA POSTANE DRUGI NIKOLA TESLA I OSTAVI NESTO VREDNO COVECANSTVU!!! NEMOJTE OD GENIJA NAPRAVITI COVEKA KOJI CE SE U 30 GODINI IGRATI U PESKU ILI U SOBI SA AUTOMOBILCICIMA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA