≫ 

Zajedno imaju 211 godina, a vole se najviše na svetu: Najstariji par je 80 godina u braku

Ljubav Hendersonovih datira iz 1934. godine

  • 0
Charlotte Henderson, najstariji bracni par Foto: Profimedia

Džon i Šarlot Henderson imaju ukupno 211 godina i 175 dana i ljubavnu priču koja je doslovno izdržala test vremena. Oni su najstariji bračni par na svetu, zbog čega su i upisani u Ginisovu knjigu rekorda, a nedavno im je seniorska zajednica u Ostinu u Teksasu priredila zabavu za neverovatnu 80. godišnjicu braka!

Da bi zajedno proslavili ovaj nesvakidašnji jubilej, Džon (106) je povezao godinu dana mlađu Šarlot u kabrioletu sa dva sedišta iz 1920-tih, baš kao što je to učinio i na njihovom prvom sastanku donevši joj prelepi buket cveća.

Prijatelji i porodica okupili su se u Longhorn Vilidžu 11. decembra kako bi proslavili godišnjicu ovog bračnog para, uz bogatu trpezu i prezentaciju njihovih fotografija tokom zajedničkog života, prenosi "Si-En-En".

burme, vencanje, prsten, prstenje, knjiga, svadba Venčali su se mesec dana posle Drugog svetskog rata Foto: Pixabay.com

Ovaj poseban par upisan je i u Ginisovu knjigu rekorda zahvaljujući njihovom rođaku Džejsonu Friju.

- Oni su divni i daju primer veoma srećnog para kojem je drago što je zajedno, što putuje i živi život. Zanimljivost u vezi sa njima je da će vam priča i priče iz prošlosti, ali se ne zadržavaju na njima - objašnjava Fri.

Ljubav Hendersonovih datira iz 1934. godine. Oni su se upoznali tokom studija na Univerzitetu u Teksasu. Venčali su se 1939, samo mesec dana posle početka Drugog svetskog rata.

Još jedan detalj iz Džonovog života čini ga jedinstvenim u svetu. Naime, on je najstariji bivši fudbaler Univerziteta iz Teksasa i svake godine prisustvuje bar jednoj njihovoj utakmici. On i Fri često razgovaraju upravo o fudbalu tokom porodičnih praznika.

Video: Milan Kovačić proslavio je svoj 99. rođendan, a glavne zvezde na žurci bile su dame

(Telegraf.rs/CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA