≫ 

Priroda sama stvara svoja čuda: Napušten brod postao plutajuća šuma

Napušteni stoosmogodišnji brod na kome je izrasla bujna šuma mangrove predstavlja jedinstven prizor na svetu

  • 1

Na južnoj obali reke Paramata u zapadnom delu Sidneja mogu da se pronađu ostaci četiri napuštena broda. Među njima je i „SS Ayrfield“ koji se definitivno ističe i predstavlja glavnu atrakciju zaliva Hombuš koja privlači bezbroj posetilaca.

Brod je napravljen 1911. godine i lansiran kao "SS Corrimal".  Masivno plovilo od 1.140 tona služilo je američkim trupama stacioniranim u regiji Pacifika za vreme Drugog svetskog rata, kao teretni brod za ugalj. Nakon što je služio svojoj svrsi preko 60 godina, brod je povučen. Kasnije je poslat u zaliv Homebuš da tamo ostane zauvek, izveštava Awesome Inventions.

Homebuš je nekada bio užurbano trgovačko mesto, a kasnije pretvoreno u brodogradilište. Izbačeni brodovi koji su se nekada koristili za prevoz uglja i ratnih zaliha ostavljeni su u zalivu da plutaju i na kraju su se raspali.

Međutim, četiri broda još uvek plutaju po vodi vidno zarđali: "SS Ayrfield", "SS Mortlake Bank", "SS Heroic" i "HMAS Karangi".

Iako groblje starih napuštenih brodova može da deluje sablasno među njima stoji pravo čudo prirode koje privlači bezbroj posetilaca.

"SS Ayrfield" nesumljivo predstavlja veličanstven prizor. Čitava mala šuma je čudom iznikla na njemu. Krošnje mangrove se bukvalno prelivaju sa bočnih strana broda i učinile su da brod izgleda kao netaknuti plutajući raj.

Zaista, kada priroda stvori svoje čudo, to je najlepši prizor na svetu.

 
 
 
View this post on Instagram
🛳🌳 #ssayrfield #ssayrfieldshipwreck #sydneyaustralia #haunted #creepy #beautiful #107yearsold #boat #ship #forest #plantgrowth #oceanA post shared by Aneishka (@xpsychedelic.daisy) on

Video: Šume će rasti na fudbalskim stadionima, ako ne povedemo računa o prirodi

(T. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA