• 16

Devojka izbačena iz škole nakon što je mama objavila ovu fotografiju sa njenog rođendana

Fotografija je odmah privukla pažnju službenika škole

  • 16

Tinejdžerka iz Kentakija izbačena je iz katoličke srednje škole nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija s proslave njenog 15. rođendana. Na fotografiji se vidi kako nosi džemper u duginim bojama i pozira uz istu takvu tortu.

Kajla Kenedi je za rođendan otišla u lokalni restoran sa svojom porodicom. Njena majka Kimberli Alford fotografisala ju je i to objavila na društvenim mrežama, a to je odmah privuklo pažnju službenika škole.

- Bila je srećna, izgledala je predivno. Fotografisala sam je kako duva svećice i to objavila na Fejsbuku - rekla je Alford.

Međutim, porodica nije očekivala da bi Kajla mogla biti kažnjena samo zato što je pozirala u duginim bojama.

Nekoliko dana nakon što je objavljena fotografija, 6. januara, direktor hrišćanske škole Vajtfild Brus Džejkobson kontaktirao je Kajlinu porodicu.

- Bio je to imejl u kojem smo obavešteni da je Kajla izbačena iz Vajtfilda zbog objave na društvenim mrežama - kaže Alford.

Škola ju je izbacila zbog slike koja "prikazuje prihvaćenost suprotnu verovanjima Akademije Vajtfild".

No, sporna objava nije aludirala na povezanost s povorkom ponosa ni LGBT pokretom koji nosi simbol duginih boja. Alford kaže kako nije bilo skrivene agende ili značenja iza fotografije - njena ćerka je jednostavno slavila rođendan.

Kodeks ponašanja škole kaže da učenici mogu biti disciplinovani za ponašanje izvan škole ako njihova verovanja o seksualnoj orijentaciji nisu u skladu s verovanjima škole.

Kajla sad pohađa državnu školu.

Video: Stravično vršnjačko nasilje u Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Cakecriminal

    Sto bi n a prvom mestu uopste isla u tu skolu... Druga stvar cak i da u pozadini nema te LGBT konotacije, pristojna devojcica(deluje na slici) izbacene je iz skole zbog boje torte! alooooo

  • sasa

    duga je lepa prirodna pojava , ne dam dugu nikome. a ovi sto je prisvajaju nek izvinu.

  • banky

    A stabce joj so i biber pored torte, da nije slana?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima