Snimak o kom priča svet: Kupio je sat pre 45 godina za siću, sada je saznao njegovu pravu vrednost

Čovek je, bukvalno, pao sa nogu kada je čuo koliko sata vredi sat

  • 0
Skupoceni Roleks od 700.000 Printscreen/Youtube/Antiques Roadshow

Jedan Amerikanac pre neki dan je bukvalno doživeo scenu iz čuvenih "Mućki" kada je saznao koliko zaista vredi Roleks koji je kupio davne 1974. godine.

On je tada za ovaj skupoceni sat izdvojio svega 346 američkih dolara, a sada je saznao da vredi više od pola miliona!

Muškarac je pratio emisiju "Roadshow PBS", koja organizuje aukcije u pokretu. Kada je karavan stigao u njegov grad, on je otišao da se raspita koliko bi mogao da dobije za sat koji je brižljivo čuvao više od četiri decenije, a kada je čuo cifru, bukvalno je pao sa nogu.

Kada su mu rekli da sat vredi 400.000 dolara, muškarac je samo pao na zemlju i ne saslušavši eksperta do kraja. Čovek mu je potom objasnio da je sat u izvanrednom stanju, te da je moguće prodati ga i za vrtoglavih 700.000 dolara.

Čovek je inače ratni veteran, a rekao je da je Roleks kupio zato što je čuo da je dobar za ronjenje. Sat je, kako je rekao, naručio preko američke vojne baze u novembru 1974. godine, a stigao mu je aprilu naredne godine.

- Sat je koštao maltene koliko cela moja plata, iako je bio na popustu 10 odsto. Međutim, kada je stigao, uvideo sam da je mnogo lep i da mi je žao da s njim uđem u slanu vodu - rekao je čovek.

Od tada je sat sve vreme držao u sefu. Samo ponekad bi ga stavio na ruku, čisto da proveri da li i dalje radi.

Ne samo da je sat kao nov, već je veteran sačuvao originalnu Roleks brošuru, garanciju, kao i originalne kutije u kojima mu je sat stigao.

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA