≫ 

Bil Gejts ima novu superjahtu od 645 miliona i njeno gorivo je - tečni vodonik!

Superjahta ima prostor za 14 gostiju, ima 31 člana posade, teretanu, joga studio i salon za masažu, kao i bazen na zadnjoj palubi

  • 10
Jahta Aqua Foto: Profimedia/Ferrari Press Agency

Poznato je da je Bil Gejts (64) redovno letovao po Mediteranu na luksuznim jahtama, ali sada je prvi put postao vlasnik jedne superjahte.

Akva jahta se napaja tečnim vodonikom, koji se nalazi u dva rezervoara, što znači da je jedino njeno gorivo voda. Inicijator ovakvog modela jahte bio je upravo Gejts, kao još jedan u nizu njegovih projekata u istraživanju alternativnih goriva.

Jahta Aqua Foto: Profimedia/Ferrari Press Agency

Cena plovila je 645 miliona dolara.

Superjahta sadrži prostor za 14 gostiju, ima 31 člana posade, teretanu, joga studio i salon za masažu, kao i bazen na zadnjoj palubi.

Ova luksuzna jahta prvi put je prikazana javnosti 2019. godine.

Kako prognoziraju stručnjaci, skupocena jahta biće spremna za plovidbu otvorenim morima tek 2024. godine.

Vodonik se pumpa kroz posebnu vrstu ćelija za gorivo, koje ga pretvaraju u električnu energiju, istovremeno ispuštajući samo vodu koja se može bezbedno ispuštati u okean.

Jahta Aqua Foto: Profimedia/Ferrari Press Agency

Dizajner ovog fantastičnog broda je Sander Sinot, a nada se da će ovaj izum otvoriti put ka ekološkoj budućnosti superjahta industrije.

- Svakim projektom izazivam svoj tim i sebe da nadmašimo sebe. Za razvoj Akva jahte crpili smo inspiraciju iz životnog stila vlasnika, fluidne svestranosti vode i vrhunske tehnologije. Radeći zajedno brodograditeljima proveo sam pet meseci usavršavajući sve detalje - rekao je Sinot.

Video: Luksuzna super jahta Yas u Porto Montenegru

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mbappe

    9. februar 2020 | 12:11

    Kolko beskucnika ima, ljudi za hleb nemaju,za Afriku i one jadne dece da ne pricam, a za ovo cudo na vodi daje preko 650miliona, i treba da bude smak sveta, da nas vise nema.

  • Pjer

    9. februar 2020 | 12:32

    Ala će mu biti teško da ode na onaj svet kada dođe vreme.

  • Pjero

    9. februar 2020 | 12:19

    Najgenijalnije oružje koje je treći rajh izmislio je puška na tečni vodonik, srećom su je rusi zaplenili a kgb je sa njom ubio stepana banderu, vođu ukrajinskih nacionalista, u nemačkoj posle drugog svetskog rata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA