• 0

Četiri porodice odbacile su psa invalida: Udomio ga je čovek koji zna kako mu je

Sudbina je htela da njihov susret bude početak divnog prijateljstva

  • 0

Životinje koje život provode u azilu vape za toplinom i ljubavlju koju pruža porodični dom. Nije svaka od o njih iste sreće, jer neke usvojene životinje brzo budu odbačene.

U prihvatilištima se nalaze i životinje koje su tokom života preživele traumu, zbog koje su se suočile sa deformitetom. To je slučaj sa psom po imenu Bandit. Njegove zadnje noge su nepokretne usled zdravstvenih problema. Njegovu tužnu priču čuo je čovek koji se takođe kreće pomoću kolica. Nije mnogo oklevao da preuzme brigu o Banditu, jer najbolje zna koliko je težak život invalida.

Psi koji se nađu u azilu bar jednom tokom života imali su veliku nevolju. Bandit je čak četiri puta udomljen i svaki put se vraćao u prihvatilište. Spašen sa ulice, a potom prebačen u azil za životinje okruga Gvinet u američkoj saveznoj državi Džordžiji. Potom se našao pod nadzorom organizacije koja radi pri lokalnom zatvoru. Tamo žive psi koji su pošteđeni eutanazije, a brigu o njima vode zatvorenici.

Veterinari su otkrili da pas ima srčane parazite, te da mu je potrebno dugo i uporno lečenje. Činilo se da se neće pojaviti porodica koja bi prihvatila Bandita, dok se nisu pojavili Derel i Su Rajder. Prvi put su ga videli na Facebooku. Nije im smetalo što životinja ima posebne potrebe, jer se Derel suočava sa istim životnim problemom. Ostao je paralizovan od struka nadole usled povreda dobijenih u nesreći. Prvobitne prognoze su ukazivale su da je oduzetost nogu privremena, ali dogodio se najgori scenario, prenosi Bored panda.

- Najzanimljivije je to što Bandit i ja delimo istu sudbinu. Obojica imamo istu dijagnozu i koristimo invalidska kolica. Su i ja dobro znamo šta je neophodno da bi Bandit imao normalan život. Njegovo prisustvo produbilo je naš odnos - kaže Derel.

Bandit se sjajno uklopio sa štićenicima kazneno-popravne ustanove, a u novom domu se još bolje oseća.

- Prilagodio se na život u našem domu bolje nego što smo očekivali. Mi smo njegova nova porodica i ne bismo bili ovako srećni da Bandit nije sa nama - navodi Derel.

Video: Snimak koji će vam izmamiti suzu: Pas invalid obožava da se kupa

N.N.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima