≫ 

Najveća fabrika kanabisa zatvara plastenike: Stotine radnika završiće na ulici

Zasadi na oko 280.000 kvadratnih metara uskoro će biti napušteni

  • 0
Kanabis Foto: Pixabay

Kompanija Kenopi grout planira da zatvori dva pogona za gajenje kanabisa u Britanskoj Kolumbiji u Kanada, što je rezultiralo otpuštanjem 500 zaposlenih. Pored toga, firma je odustala od širenja kapaciteta u Ontariju.

- Posle 17 meseci od legalizacije trgovine kanabisa za upotrebu punoletnih osoba, kanadsko tržište se razvija sporije od prvobitnih predviđanja i suočava sa rizikom profitabilnosti. Pored toga, federalni propisi koji dozvoljavaju uzgajanje kanabisa na otvorenom stupili su na snagu tek pošto je kompanija uložila značajna sredstva za izgradnju staklenika - stoji u saopštenju firme koja tvrdi da ima dovoljno zemlje za uzgajanje kanabisa na otvorenom, piše CNN.

Najveće kompanije za proizvodnju kanabisa širom Severne Amerike suočile su se sa poteškoćama, jer je njihov operativni rast premašio stvarni razvoj industrije kanabisa. Menadžment kompanije se odlučio na radikalan potez kako bi smanjili rast i osigurali kratkoročnu i dugoročnu stabilnost.

Zasadi kanabisa u Britanskoj Kolumbiji čine više od polovine ukupnog rasta kompanije Kenopi grout. Njihovo zatvaranje donose naplatu takse pre oporezivanja od 700 do 800 miliona dolara u prvom kvartalu tekuće godine. Firma je saopštila da će snositi i druge troškove koji nastaju usled organizacione i strateške revizije.

Akcije kompanije Kenopi grout pale su za dva procenata.

- Verujem da je kompanija pažljivo analizirala površinu zasada kanabisa za trenutne i buduće potrebe - kaže finansijski analitičar Stifela Endru Karter.

(N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA