≫ 

Sredila ga kuglica: Posle 15 dana neuspeha, krivi toranj u Dalasu je konačno srušen

Mineri su postavili dinamit u zgradi visokoj 11 spratova u nedelju ujutru, sa namerom da je implozijom sravne sa zemljom. Sve je teklo po planu, a onda je, iz oblaka dima ostao da viri središnji deo zgrade, maltene netaknut. Tek dve nedelje kasnije zgrada je pala

  • 0

Konačno se i to desilo. Nakon 15 dana neuspešnih pokušaja rušenja, zgrada poznata kao "Krivi toranj u Dalasu" konačno je pala u ponedeljak.

Mineri su, naime, pre dve nedelje pokušali da dignu u vazduh jednu poslovnu zgradu, međutim središnji deo je odoleo dinamitu i ostao ponosno da stoji uspravno, doduše, malo nakrivljen, poput čuvenog tornja u Pizi.

Mineri su postavili dinamit u zgradi visokoj 11 spratova u nedelju ujutru, sa namerom da je implozijom sravne sa zemljom. Sve je teklo po planu, a onda je, iz oblaka dima ostao da viri središnji deo zgrade, maltene netaknut.

Onda su dovezeni bageri, a posao je imala i kugla, ipak, mnogi su se prilično nasmejali kada su videli koliko je ona mala zapravo u odnosu na građevinu koju treba da sruši.

U ponedeljak je međutim zgrada konačno srušena, radnici su bili na terenu od 8 sati ujutru, a nakon nekoliko udara, objekat je polako počeo da pada. Konačno je pala u tačno 15:18 sati.

Video: Dalas dobio svoj krivi toranj: Rutinsko rušenje zgrade nije uspelo iz prve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA