≫ 

Ovaj preslatki rakun podseća vas na to da treba da perete ruke redovno tokom pandemije korona virusa

Iako smo svi to čuli bezbroj puta do sada, ova divna poruka nateraće nas da sve shvatimo još ozbiljnije

  • 0
rakun Foto: Printskrin/youtube/ Viral Star

Verovatno ste ovo čuli bezbroj puta u poslednjih nekoliko nedelja, ali ovaj rakun je tu da vas podseti na to da perete ruke, prenosi People.

Tokom širenja virusa Covid-19, Spasilački centar “Jaguar”, sa Kostarike, čini sve kako bi njegovi stanovnici bili sigurni i zdravi.

Ovaj spasilački centar, koji je posvećen brizi i rehabilitaciji napuštenih i zlostavljanih divljih životinja svih vrsta (ne samo jaguara), nedavno je postavio snimak na svom Fejsbuk profilu. Na snimku je jedan od njihovih rakuna koji marljivo pere ruke iznad roze činije.

- Ovaj mališa želi da vas podseti na to da perete ruke 20-30 sekundi! Ostanite sigurni – napisali su oni, zajedno sa snimkom koji su objavili.

Pranje ruku u trajanju 20-30 sekundi, jedan je od načina da sprečite širenje virusa Covid-19. Uz to bi trebalo da praktikujete i da ne dodirujete svoje lice, ostanete kod kuće (naročito ukoliko se osećate bolesno) i ograničite kontakt sa ljudima van svog doma, kako savetuju Svetska zdravstvena organizacija i Centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Savet koji vam može spasiti život naročito je aktuelan kada dolazi od slatkog, čistog rakuna.

Spasilački centar “Jaguar”, koji zavisi od turizma i donacija za brigu o životinjama, trenutno se oslanja samo na donacije, kako bi nastavio da bude produktivan i tokom pandemije koronavirusa. Možete posetiti njihovu stranicu za donacije kako biste naučili više o spasavanju i o tome kako da podržite ovaj Centar tokom teških vremena.

Video: Ovako izgleda kad rakun obožava da se vozi u kolima

(B. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA