Nostalgična mapa JAT letova po teritoriji cele bivše Jugoslavije ponovo se širi mrežama

"Letite širom sveta s JAT-om", poruka je koju je nekada ova aviokompanija slala celom globusu

  • 9
JAT - Jugoslovenski aerotransport - Yugoslav Airlines 1987 JAT - Jugoslovenski aerotransport / Printskrin: Youtube/Aeronautika BA

Dok su aerodromi širom sveta poluprazni, a čak ni kopnenim putem ljudima s Balkana nije dozvoljeno da posećuju jedni druge, naročitu nostalgiju budi ovaj pogled na mrežu JAT letova po bivšoj Jugoslaviji.

Razgranati putevi, Beograd povezan sa svakim krajem velike zemlje, danas, usred epidemije, nalaze se samo u sećanju tadašnjih putnika i ovih mapa iz 1987. godine. I ne samo onih koji su krstrili po Balkanu.

JAT - Jugoslovenski aerotransport - Yugoslav Airlines 1987 JAT - Jugoslovenski aerotransport / Printskrin: Youtube/Aeronautika BA

"Letite širom sveta s JAT-om", poruka je koju je nekada ova aviokompanija slala celom globusu, krajem 1980-ih godina. Kako navodi tadašnja Politika, JAT-ovi avioni leteli su u 80 gradova, 39 zemalja i na sve kontinente osim u Južnu Ameriku.

Mapa letova omogućavala je putnicima koji su putovali od Los Anđelesa do Pekinga, ili od Stokholma do Melburna, da to čini preko Beograda.

Nudili su svojim korisnicima ne samo prevoz, već i usluge svoje turističke agencije, pa i apartmane na jadranskom primorju.

JAT - Jugoslovenski aerotransport - Yugoslav Airlines 1989 JAT - Jugoslovenski aerotransport / Ilustracija: Politika

A u čežnji za morem, putovanjem, pa i pakovanjem kofera i čekanjem u redu za čeking, pronaći će se ovog leta mnogi, ne samo jugonostalgičari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA