Sećate li se ženke kita ubice koja je 17 dana plivala sa mrtvim mladunčetom? Ponovo je trudna

Trebalo bi uskoro da donese na svet mladunče

  • 0
Trudna orka, Tahlequah kit Foto: Facebook/SR³ - Sealife Response, Rehabilitation & Research

Pre dve godine svet je tužnog srca gledao majku orku koja je sa svojim mrtvim mladunčetom plivala duže od dve nedelje. Ta ista orka ponovo je trudna.

Talekva ili J35, kako je poznata među istraživačima, nije jedina orka koja je u drugom stanju.

Tahlequah, J35, is pregnant again! Every boater can help these vulnerable whales by giving the extra space.Posted by SR³ - Sealife Response, Rehabilitation & Research on Monday, July 27, 2020

Prema fotografijama drona, ona je jedna od nekoliko trudnih ženki kita ubice koje su istraživači identifikovali od početka jula.

Talekva je 2018. godine čak 17 dana plivala sa svojim mrtvim mladunčetom. Odbijajući da dozvoli da potone, svoju bebu gurala je izvan površine vode uz obalu Kanade i severozapada SAD.

Populacija orki je velika proširena porodica sastavljena od tri socijalne grupe, koje se zovu škole, i orke iz svake škole su trudne, prenosi CNN.

Veoma je neobično da ženke iz sve tri škole budu trudne u isto vreme.

A number of pregnant whales have been identified in all 3 Southern Resident pods. It's critical that they are given plenty of space during this important time.https://www.sealifer3.org/newsPosted by SR³ - Sealife Response, Rehabilitation & Research on Sunday, July 26, 2020

Prostor za prehranu ovih orki je presudan s obzirom na to da je broj stanovnika pao na 73, prema Centru za istraživanje kitova.

Na fotografijama se vide orke, J35 i L72, koje su obe trudne. Fotografije pokazuju njihovu veličinu u septembru, kada su bile trudne nekoliko meseci, i nedavno u julu, sa značajnim povećanjem tela orki, otkrivajući da su u poslednoj fazi trudnoće.

Ženke kitova ubice obično su trudne 17-18 meseci.

Video: Magija! Zamislite da prva stvar koju vidite ujutru bude igra ovih veličanstvenih stvorenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA