• 0

Na ideji bazirao prethodnu kampanju: Ovo prostranstvo treba da štiti Trampov zid

, Telegraf

Dokumentarni film načinjen od 200.000 satelitskih slika detaljno prikazuje koliko bi zid trebalo da bude dugačak

  • 0

Field of Vision - Best of Luck with the Wall from Field of Vision on Vimeo.

Ograda na granici između SAD-a i Meksika, koja je bila glavna tema američke predsedničke trke 2016. godine, je prostrana konstrukcija koja se vijuga na oko 2.000 milja između San Diega u Kaliforniji i Brovnsvila u Teksasu.

Do sada je ugrubo završeno dve trećine zida, a uz pomoć satelitskih snimaka dočarano je koliko bi zid trebalo da bude dugačak.

Naime, dokumentarni film od 200.000 satelitskih slika preuzetih sa Google mapa, jasno pokazuje veličinu granice između SAD i Meksika, i neverovatne izazove sa kojima bi se suočila svaka "puna ograda". Dokumentarac je nastao u saradnji The Intercept-a, Field of Vision i američkog internet umetnika Džoša Beglija.

Podsetimo, zid je deo projekta Trampove administracije kojim žele da spreče ilegalne imigracija duž granice od 3.145 kilometara. Aktuelni predsednik SAD se više puta hvalio kako se brzo radi na izgradnji zida i kako su betonske i čelične konstrukcije zida „bukvalno neprobojne".

Projekat je suočen sa pravnim problemima od samog početka, ali je svejedno napredovao, iako sporo.

Video: Na stotine migranata pokušalo iz Srbije nasilno da uđe u Mađarsku

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima