Koliko je sati na ovom ruskom časovniku?

Test logike

  • 13
Ruski sat Printskrin:Youtube/ MindYourDecisions

Ova mozgalica data je malim Rusima, starim 13 i 14 godina, na rešavanje kao logički test. Pitanje je bilo, koliko sati pokazuje časovnik?

Kako se navodi, Dima je video čudan antikvitet u muzeju. Nije imao brojeve i mogao je da se rotira po želji. Sve kazaljke su bile iste dužine, a ipak sat je radio kao standardan časovnik. Koje vreme pokazuje?

Da bismo rešili problem, označićemo kazaljke sa A, B i C. Primećujemo da kazaljke A i C pokazuju pravo na deblje crtice koje ukazuju da se govori o satima.

Ruski sat Printskrin:Youtube/ MindYourDecisions

Nagoveštaj: kazaljka B je "satara"

Ovo znači da ako su kazaljka A ili C one kojom se označavaju sati, onda bi "minutara" i "sekundara", kazaljke koje pokazuju minute i sekunde, trebalo da se preklapaju na broju 12. Pošto se nijedna ne preklapa, kazaljka B mora da bude "satara", kazaljka koja pokazuje sate, jer ne stoji tačno na nijednoj od debljih crta, koje označavaju sate.

Pa ostaje da razmotrimo: ili je kazaljka A "sekundara" ili je to kazaljka C. Ako pretpostavimo da je kazaljka A "sekundara" i pokazuje na broj 12, onda je kazaljka B nadomak broja 7. U ovom scenariju, kazaljka C pokazuje direktno na broj 2. Ali, da je stvarno 6:10, kao što se sugeriše, kazaljka B bila bi samo jednu šestinu ka sedmici, a ne skoro na samoj brojci.

Ovo znači da kazaljka A pokazuje minute, a kazaljka C sekunde. Uzimajući u obzir rotiranje časovnika, vreme je tačno 4:50. Da biste proverili odgovor, samo pogledajte kazaljku B. Ona je na pet šestina udaljena od oznake za naredni sat, što ovaj odgovor čini tačnim.

Daljom logikom, verovatno je 16:50, a ne 4:50, jer nijedan muzej nije otvoren u 4:50.

Ali budimo realni, ovo je tek loše dizajniran sat i Dima bi trebalo da uloži u digitalni sat, manje je naporno, navodi Yahoo news.

Ako vam sve ovo deluje zbrkano, pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • RS

    8. novembar 2020 | 11:41

    Nagnite sliku malo na lijevo jedno 5 stepeni - i onda vidite da je 10 do 3 za 20 sekundi Pa vi recte da smo mi bosanci smotani ☝️Pozdrav iz RS‘a

  • Tomislav

    9. novembar 2020 | 11:03

    14h50min40sec

  • Zagondzija

    8. novembar 2020 | 11:26

    4:50

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA