≫ 

Lopovi smislili novi način obijanja kuća i stanova, a da ih niko ne čuje: Koriste lampu

Za samo sat vremena, lopovi su ojadili dve kuće u koje su ušli pomoću lampe

  • 2
Kerrie West Foto: Facebook/Kerrie West

Lopovi u Engleskoj započeli su novi trend u provalama u tuđe kuće. Za samo nekoliko sati provaljeno je u dva objekta uz pomoć let lampe. Napravili su rupu u PVC vratima u Derbiširu odakle su potom ukrali vozilo vredno 33.000 funti. Uzeli su novčanike i ključeve "audija" vrednog 25.000 funti, motocikl vredan oko 4.500 funti, bicikl na električni pogon, koji je plaćen 4.000 funti, navodi Dejli mejl.

Provala se desila u utorak oko 3 sata noću, a policija je tu provalu odmah povezala sa sličnom koja se desila samo 35 minuta kasnije, u blizini.

Provale su se desile oko godinu dana posle upozorenja policije da je 30 kilometara dalje, u Stokportu došlo do serije obijanja vrata pomoću let lampe, a izveštaja o istom načinu rada bilo je i u Bredfordu i Halu.

Keri Vest iz Tajdsvela probudila se oko 2 ujutru i primetila dvojicu lopova kako u kombi utovaruju ono što su pokrali. Pre nego što je porodica stigla da reaguje pljačkaši su se odvezli sa skupocenim stvarima.

Keri, koja poseduje teretanu, na Fejsbuku je podelila fotografije uništenih vrata i tražila pomoć da se pronađe ono što je pokradeno. Odneli su i njenu torbu, očev novčanik i još neke vrednosti.

Policija navodi da je sasvim razumljivo što se ljudi u čije je domove provaljeno na ovaj način osećaju ugroženo, jer je u pitanju "neuobičajen zločin".

Takođe, strahuje se da bi lopovi širom Evrope mogli da krenu njihovim stopama, pa se ova priča ubrzo našla u medijima kao svojevrsno upozorenje svima.

Video: Policija upala u stan pucačima: Pokušali da opljačkaju kombi misleći da je pun para

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA