≫ 

Rešena misterija čaša u Mekdonaldsu: Detalj koji su mnogi primetili, ali nisu znali čemu tačno služi

Radnici popularnog lanca brze hrane konačno otkrili čemu služe čuveni dugmići na poklopcima za čaše

  • 0
Piće iz Mekdonaldsa Foto: Shutterstock

Ukoliko ste nekad jeli u Mekdonaldsu, sigurno ste primetili da na njihovim poklopcima za čaše postoje ispupčenja, koja mogu da se pritisnu. Mnogi su ih pritiskali iz zabave, ni ne sluteći čemu oni zapravo služe, a neki su bili razočarani kada bi dobili poklopac gde su "dugmići" već pritisnuti.

Ispostaviće se da ovi dugmići imaju svoju svrhu, a radnici u Meku objasnili su korisnicima društvenih mreža čemu oni zaista služe.

Otkriće "misterioznih dugmića" usledilo je nakon što je jedan korisnik Reddita otkrio da ga oni već godinama zbunjuju i da ne zna zašto nekad dobije čašu gde su dugmići i dalje ispupčeni, a nekad je jedan, ili su čak oba pritisnuta.

Radnici kažu da ti dugmići služe kupcima da razlikuju pića u slučaju većih porudžbina. Kako objašnjavaju, dugmići pomažu kupcima da razlikuju da li su uzeli običan gazirani sok, dijetalni ili onaj bez šećera. Isti princip se primenjuje ukoliko istovremeno naručite dve kafe, a jedna je bez kofeina.

- Ti dugmići služe da kupci odmah uvide da li je neki sok dijetalni ili običan, bez da probaju - napisali su radnici na Redditu odgovarajući zbunjenom potrošaču.

Kažu da su "dugmići" obeleženi sa "diet/light", "no caff", "1" i "2". Ipak, ističu da je teško čitati dugmiće na svakom poklopcu, pogotovo kad je gužva, pa stisnu prvi koji osete pod prstima, ali da svaka poslovnica ima svoja nepisana pravila.

- U restoranu gde ja radim obično pritisnemo jedno dugme za dijetalni sok, a dva ili sva četiri ukoliko je neko naručio napitak bez šećera - objasnio je radnik.

Drugi kaže da sličan princip primenjuju i u njegovom restoranu.

- Na poklopcima sa običnom Koka-kolom ne pritiskamo dugmiće, za dijetalnu pritisnemo jedan, a dva uzastopna ukoliko je u pitanju zero - objasnio je drugi.

Idući put kada je veća porudžbina i naručujete različite verzije kafe ili soka, obavezno obratite pažnju na poklopac i izbegnite da popijete tuđi sok.

Video: Porodica je najvažnija: Da li je ovaj tata pobednik karantina?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA