Kupio kuću iz snova, a postala je noćna mora: Sam ju je na kraju sređivao, a kuhinja je savršena

Nije ni slutio da će ga kuća od cigle sa zapuštenim dvorištem koštati mnogo živaca i truda, ali nije odustao. Na kraju je od nje napravio raj

  • 3
Renoviranje, kuća sa termitima Stara kuhinja koju je na kraju odlučio da proširi Foto: Imgur/Thenational14

Kada kupujete nekretninu, otvorite četvoro očiju. Najvažnije je da su "čisti papiri", ali dobro zagledajte i sve ostalo, jer na kraju "ostvarenje vašeg sna" može da se pretvori u najgoru noćnu moru.

To se dogodilo jednom čoveku koji je potrošio gotovo 100.000 evra na kuću kojoj, kako je verovao, fali "samo malo šminke". Na kraju se ispostavilo da njegovom domu iz snova ne fali smo malo kreča i nov nameštaj, već mnogo više.

Kada je u Indijanapolisu ugledao kuću od fasadne cigle na placu od 4 ara, ovaj mladi Amerikanac nije se dvoumio mnogo. Kuća je građena od čvrstih materijala, kraj je odličan, vrt je doduše zapušten, ali verovao je da ova nekretnina vredi svaki traženi dinar. Kuću su obišli građevinci, papiri su bili uredni, voda je tekla kroz cevi, sve je delovalo gotovo savršeno. Međutim, kada se uselio, shvatio je da u njegovoj kući žive podstanari kojih se neće lako rešiti.

Kada je kupovao nekretninu, čak ni stručnjaci nisu primetili da zastakljena terasa, koja ga je možda najviše i privukla, ima "zaštićene podstanare". Prostorija u kojoj je planirao da uživa u hladnim danima kada ne može da sedi u bašti bila je puna termita. Oni su, polako ali sigurno, jeli drvene prozore i krenuli polako da se probijaju u kuću. Nije imao mnogo izbora, morao je odmah da se da u akciju.

Renoviranje, kuća sa termitima Termiti iz zimske bašte ušunjali se i u kuću Foto: Imgur/Thenational14

S obzirom na to da je ogromnu svotu potrošio na kupovinu i da je ostavio taman toliko za ranije planirana ulaganja, nije mu preostalo drugo nego da uz pomoć prijatelja krene u rušenje kako bi spasao ostatak kuće.

- Da sam znao za sve probleme koji će me zadesiti u kući nikad ne bih dao novac. Ovako mi je preostalo samo jedno, da spasim šta se spasiti može - napisao je Amerikanac u svom postu na Imguru.

Kako nije mogao sam da postavi novu konstrukciju, morao je da angažuje majstore. Potom je sam krenuo ponovo da zastakljuje terasu, a onda je shvatio da ni u ostatku kuće nije sve tako dobro kao što je na prvi pogled izgledalo.

- U početku sam mislio da ću samo u dvorištu morati da isečem drvo koje se baš razgranalo i približilo zimskoj bašti. Na kraju je tu bilo mnogo više posla. Sreća je što sam uglavnom sve radio sam, čak i struju, očuh mi je električar, pa me je naučio. Inače bi i tu otišlo dosta novca - tvrdi on.

Ispostavilo se da su se termiti ušunjali i u pojedine pregradne zidove unutar kuće, pa je i tu morao da krene u rušenje. O novcu koji je na utrošio nerado govori, ali je posle skoro godinu dana radova uspeo, sa svojih deset prstiju, da skocka kuću baš onako kako je zamislio.

- Pomagali su mi prijatelji i rodbina, kako je ko mogao. Ja sam gledao tutorijale na Youtube, pravio greške i ispravljao da bi sve bilo kako treba. Radio sam na kraju i nove pregradne zidove, kako bih što bolje iskoristio prostor. Te koje su termiti načeli su bili od neke ostave, da kažemo ormana spavaće sobe, pa sam na kraju odlučio da tu napravim kupatilo - objasnio je.

Kada se jednom dao u radove shvatio je da mnogo toga može da promeni. Osim kupatila, koje je znao da mora da renovira, razmišljao je tek o sitnim ulaganjima poput uklanjanja starih tapeta i krečenja. Onda je uvideo i da je kuhinja previše skučena, i fizički odvojena od trpezarije. Kako je i tu bio u pitanju pregradni zid, odlučio je da kuhinju proširi... Samim tim je sebi natovario "novu muku", a to je nabavka novih kuhinjskih elemenata kako bi se sve lepo uklopilo.

Bilo je tu naravno još troškova. Da bi bio siguran da se termiti nisu proširili van zidova odlučio je da postavi i novi drveni pod. Na terasi je, za svaki slučaj, stavio pločice.

- U kući sam ostavio lamperiju, jer je zdrava, samo sam je dobro išmirglao i prefarbao. Sada je bela - objasnio je on.

Na kraju je zamenio pločice i u drugom kupatilu i stavio novu kadu i ormarić za lavabo. Posle godinu dana radova i dosta ulaganja, mogao je konačno da kaže da je siguran da je kuća "bezbedna".

Da nije bio vredan i uporan, ko zna kako bi se njegova priča završila. Na kraju je uspeo sve da skocka po svom ukusu, ali ga je ova "škola" koštala mnogo živaca i truda, a naravno i para.

- Na kraju sam shvatio i da nisam izabrao najbolji pod za kuhinju. Sve se vidi, a i grebe se. Da mogu iznova opet, ne bih ga postavljao - rekao je mladić.

Video: 3 u 1: Kuhinju, trpezariju i dnevnu sobu spakovali u jednu prostoriju i izgleda super

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    4. februar 2021 | 21:57

    Nisi jedini na svetu koji je omasio u proceni nekretnine,kad bi covek znao gde ce pasti on bi seo,ponekad skrivene ,u stvari bas skrivene mane cesto i prodaju nekretninu,tako ko nije dovolno ostrouman znanja i iskustva moze da se desi da omane

  • nikolas

    4. februar 2021 | 23:59

    OVO VAM SE NEBI MOGLO DESITI U AUSTRALIJI JER TAMO MORATE IMATI POTVRDU KOMISIJE DA KUCA NEMA TERMITE DABI JE KUPILI !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA