≫ 

Petrova mama za 11 evra napravila čudo u kojem uživaju mališan, mačka i pas

Kako nam je ispričala 33-godišnja majka dvoje dece, nije znala da šije na šivećoj mašini, ali je uspela da napravi sjajan posao

  • 3
Valentina Jeftić Conjar, kućica/stočić Foto: Privatna arhiva/Valentina Jeftić Conjar

Usled tempa života često sebi uskraćujemo zadovoljstvo da napravimo neki kućni detalj svojeručno i onda uživamo u procesu i kreaciji. Jednostavno, dan nam je previše kratak.

Veliki broj stvari možemo da nađemo na internetu i od toga nas deli samo klik na telefonu ili kompjuteru, ali katkad ni ne shvatamo kako nešto možemo da napravimo sami.

Pravi primer toga je Valentina Jeftić Conjar, koja je "surfujući" internetnom naišla na stočić koji je u isto vreme i kućica za ljubimce, ali pošto joj je bilo previše skupo, odlučila je da malo uloženog truda i minimalnih troškova napravi sličnu “kreaciju” uz pomoć oca. Koliko je napravljeni stočić oduševio ljude, govori i činjenica da je njena objava na Fejsbuk grupi “Majstor u svom domu” prikupila na hiljade “lajkova” i pozitivnih reakcija.

- Ideju sam slučajno našla na internetu. Tražila sam ležaj za psa kog smo udomili iz prihvatilišta za životinje, i slučajno mi je "iskočio" ležaj/stočić. Oduševila sam se kada sam ga videla, ali mi je delovalo da je cela dosta visoka, s obzirom na to da se radi internet prodaji, još dolazi iz Kine, pa je moguće da bih morala da platim i carinu. Brzo sam odustala od kupovine, a onda sam se setila da bismo to mogli sami da uradimo - priča Valentina za “Telegraf.rs”.

- Tata je stolar u penziji, i radio nam je veliki deo kućnog nameštaja, tako da mu sto nije predstavljao neki problem. Veći je problem taj što je on u BiH, a ja u Hrvatskoj, pa nismo mogli da se vidimo i zajedno nabavimo potrebni materijal. Pokazala sam mu sliku koju sam našla i dala mu odgovarajuće dimenzije, pa se ubrzo se prihvatio posla - dodala je ona za naš portal.

Kako nam otkriva, njen otac je imao nekoliko drvenih daski kod kuće, te je taj materijal obradio i iskoristio ga za stočić. Valentina ističe da je taj komad bio izrađen za 10-ak dana, ali zbog pandemije korona virusa stočić nije mogao da dođe do nje. Bila je prinuđena da nastavi sa daljim uređenjem.

Valetina, inače majka dvoje dece, kazala je za “Telegraf” da joj je stočić došao tek posle dva meseca, odnosno, otac joj ga je poslao po rođaku.

- Stočić je stigao posle dva meseca, a onda sam se latila šivenja. Tek sam učila da šijem pomoću šiveće mašine, tako da nije ispalo savršeno, ali trudila sam se. Veći problem mi je bilo krojenje i merenje. Kupila sam sunđer debljine tri centimetara, dimenzija 1x2 metra i to platila oko 11 evra - priča nam Valentina.

Uživancija za sina, psa Sanni, ali mačora

Kupljeni sunđer iskoristila je kao punjenje za dušek, a navlaku je sašila od posteljine za dečji krevet. Kako nam priča, kućica/stočić postao je atrakcija u Valentininom domu u Zagrebu.

- Od viška sunđera i tkanine nastao je i jastučić. Na ležaju uživa više njih, prvo se izležavao dvogodišnji sin Petar, a zatim i naša Sanni. Ponekad se prišunja i mačak iako nisu baš neki prijatelji, ali naprave kompromis na obostrano zadovoljstvo - priča nam 33-godišnja majka, koja je po struci cvećarka-aranžerka.

- Ne moram ni da pričam koliko smo presrećni što konačno imamo gde da stavimo šolicu kafe ili čaja - dodaje ona.

Cena? Neprocenjivo!

Valentina, koja živi i radi u Zagrebu, u slobodno vreme voli da se bavi kreativnim radovima, ali nije mogla ni da pretpostavi da će njena kreacija privuči toliko pažnje.

Kako otkriva za “Telegraf.rs”, čak je dobijala ponude da proda svoju kreaciju. Međutim, odustala je od toga.

- Kada sam fotografije stočića podelila na Fejsbuku, počele su da mi stižu poruke da li bih je prodala. Nisam mogla da verujem. Razmišljala sam koja bi cena bila da ga nekome prodam, a onda pogledam Sanni i Petra... Na kraju, to je timski rad mog oca i mene, te sam shvatila da je ovo zapravo neprocenjivo! - kaže naša sagovornica.

Pogledajte još ideja za renoviranje kuća i stanova, po principu "uradi sam".

Video: Njegove pčele žive u kućicama iz snova: Hobi mu se pretvara u muzej

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA