≫ 

Povuci, potegni, izvući ga ne mogu: U travi oko kuće šunjao se piton težak 100 kg i dug 6 metara

Iako je ovaj ogromni primerak uklonjen iz sela i premešten duboko u šumu, seljak kaže da se i dalje u blizini nalazi ”partnerka” ogromnog gmaza

  • 1
Piton od sto kila, Tajland Printskrin: Twitter/The Pattaya News ·

Dok je raščišćavao dvorište iza kuće s namerom da tu posadi banane, Porntip Rasksasil (54) iz provincije Čonburi na Tajlandu nije ni slutio kakvu "neman" će pronaći.

Među travom i lišćem ugledao je čak šest metara dugog pitona. Odmah je pozvao komšije da mu pomognu u hvatanju impozantnog reptila. Konačno, njih osam je nateralo pitona da se skloni u rupu u zemlji u kojoj je, čini se, boravio već neko vreme, piše Dejli star.

Nakon gotovo pola sata uspeli su da izvuku veliku zmiju i stave je u kavez u kom su inače čuvali kokoške. Potom su pozvali službu za spasavanje životinja, a njeni članovi su po dolasku izmerili i izvagali pitona koji je, pokazalo se, težio ravno 100 kilograma.

Muškarac koji je prvi uočio ovu retko veliku zmiju kazao je da ju je prvi put uočio još krajem februara, ali mu je tada pobegla.

- Tada mi je piton zbrisao, a nisam ni shvatio onda koliko je velik s obzirom na to da je tako brzo pobegao.

Iako je ovaj ogromni primerak uklonjen iz sela i premešten duboko u šumu, farmer je rekao da se i dalje u blizini nalazi ”partnerka” ogromnog gmaza.

- Mislim da je i ona u blizini budući da smo pitona našli u gnezdu. A ovde bi došao samo zbog parenja. U svakom slučaju, nikad nisam video ovako velikog pitona, izgledao je kao stvor iz filmova. Nisam mogao da verujem!

Kako se vidi na snimku, njih šestoro je izvlačilo zmiju, dok su dvojica muškaraca bila na omanjem bageru, koji je pomagao u izvlačenju pitona:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA