≫ 

Mladić iz Kalifornije tačno 589 dana skupljao smeće i sve pokupio: "Završio sam! Uspeo sam!"

Kada je pre skoro dve godine krenuo na put čišćenja, Mekgregor je rekao da će ono da potraje samo 20 dana.

  • 3

Kada je Edgar Mekgregor naišao na smeće razbacano po kanjonu Iton u Južnoj Kaliforniji, znao je da ne može jednostavno da se okrene i ode, a da ne učini ništa po tom pitanju.

Dvadesetogodišnji klimatski aktivista posećivao je ovaj kanjon 589 dana uzastopno. Tokom svake posete prikupljao je smeće, među kojim su se nalazili stari telefoni limenke i flaše piva, dok konačno 5. marta celo područje nije bilo čisto.

"Završio sam! Uspeo sam! Posle 589 dana svakodnevnog skupljanja smeća, mogu sa sigurnošću da kažem da je kanjon Iton, jedna od najpopularnijh pešačkih staza u Los Anđelesu sada je oslobo]ena komunalnog otpada", napisao je na Tviteru, a njegova objava ubrzo je postala viralna.

Edgaru je za ovo postignuće čestitala čak i Greta Tunberg.

"Bravo i čestitam!", napisala je na ovoj društvenoj mreži.

Po završetku čišćenja Mekgregor je apelovao na  Odeljenje za parkove i rekreaciju okruga Los Anđeles da trajno angažuju ljude koji bi čistili parkove oko grada, umesto što se oslanjaju na dobrovoljce.

Za medije je rekao da planira da se vrati u ovaj park kako bi održavao čistoću područja, dok posećuje druge parkove kojima je potrebno čišćenje.

- Ne brinući se zbog smeća i uživljavajući se u rad učinilo me je uzbuđenijim nego ikada da svaki dan idem da čistim - rekao je Mekgregor, koji kaže da boluje od autizma.

D0dao je da nema većeg zadovoljstva od gledanja kako se životinje vraćaju u park nakon meseci čišćenja.

- Preporučujem svima koji imaju slobodnog vremena da pokušaju ovako nešto. Potrebni ste svojim parkovima - dodao je.

Kada je pre skoro dve godine krenuo na put čišćenja, Mekgregor je rekao da će ono da potraje samo 20 dana.

- U maju 2019. godine odlučio sam da iznesem jednu do dve kante smeća dnevno. Nije bilo važno da li je naplju bilo 47 stepeni, a planine gorele ili je padala kiša. Svakog dana sam najmanje sat vremena čistio park - rekao je.

Mekgregor se nada da će putem heštega na društvenim mrežama da inspiriše druge da učestvoju u čišćenju javnih površina u svom okruženju.

"Budućnost je  vredna borbe. Nikada ne prestajte da verujete u to", napisao je na Tviteru.

Video: Gospođo, čemu služe kontejneri?! Sigurnosna kamerna usnimila sramnu scenu na Vračaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA