Major bio na prevaspitavanju, ali je opet nekog ugrizao: Bajdenov nemački ovčar napao prolaznika

Džo i Džil Bajden udomili su Majora 2018. godine, dok je još bio štene

  • 1
džo bajden i pas Foto: Twitter/dog_rates

Trogodišnji pas Major, ljubimac Džozefa Bajdena, ponovo je nekoga ugrizao. Mlađi od dva nemačka ovčara američkog predsednika "ugrizao je prolaznika tokom šetnje", obavestio je javnost portparol prve dame Majkl LaRosa.

- Zbog mera opreza, ta osoba odmah je posetila medicinsku jedinicu Bele kuće, a zatim se vratila na posao bez povreda - rekao je LaRosa, dodavši da se Major još prilagođava novom okruženju.

Džo i Džil Bajden udomili su Majora 2018. godine, dok je još bio štene, prenosi Jutarnji. Pre njega imali su jednog nemačkog ovčara, Čempa, kog su 2008. godine kupili u odgajivačnici. Pobedom Bajdena na predsedničkim izborima, Major je postao prvi pas koji je iz skloništa došao u Belu kuću.

Sve je bilo u redu prva dva meseca, do početka marta, kad su se pojavili problemi. Ranije ovog meseca ugrizao je člana bezbednosnog osoblja i prouzrokovao "manju povredu".

Predsednički psi ubrzo su nakon toga poslati u porodičnu kuću Bajdenovih u Delaveru, gde je Major prošao obuku koja je trebalo da mu pomogne da se privikne na život u Beloj kući, kompleksu veličine oko sedam hektara, u kom su gotovo sve vreme okruženi osobljem i pripadnicima bezbednosne službe.

Uglavnom je drag pas

- Major je uglavnom drag pas - rekao je Bajden nedavno u intervjuu za ABC News.

Na novinarsko pitanje kako je došlo do prvog incidenta, predsednik je objasnio da je pas "skrenuo iza ugla, ugledao dve osobe koje su mu bile nepoznate i odlučio da se zaštiti".

Dodao je da je reč o manjoj povredi i da tokom ugriza zubi nisu prodrli kroz kožu.

- U Beloj kući ga voli 85% ljudi. Kako i ne bi kad je sve što radi da ih liže i maše repom - rekao je predsednik u intervjuu 17. marta.

Negirao je šuškanja da je pse poslao kući kako bi kaznio Majora.

- Otišao je kući, nisam ga ja oterao. Džil je bila odsutna četiri dana, mene nije bilo dva dana pa smo odlučili da ih odvedemo kući u Vilmington - izjavio je Bajden.

Posle četiri godine opet psi u Beloj kući

Bela kuća potvrdila je da su se nemački ovčari vratili 21. marta.

- Psi će odlaziti i vraćati se. Nema ništa neobično u tome što će povremeno ponovo otići u Delaver, kao što to čine predsednik i prva dama - tvrdi portparolka Bele kuće Džen Psaki.

Inače, nakon četiri godine bez kućnih ljubimaca u Beloj kući, Major i Čemp prvi su psi koji su protrčali travnjacima službene rezidencije predsednika SAD-a.

Bivši predsednik Barak Obama imao je dva psa, Boa i Sanija, a Džordž Buš mlađi imao je nekoliko pasa i mačku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA