Norvežanin hteo da izbegne karantin da bi skijao, našli ga mokrog i smrznutog na planini

Kako bi izbegao mere, neimenovani Norvežanin je odlučio da pređe granicu sa Švedskom kroz planine

  • 0
Skijanje, zima, skijaliste Ilustracija, Foto: Pixabay

Spasilačke službe su jedva spasile Norvežanina koji je želeo da skija duž granice sa Švedskom, kako bi izbegao restriktivne mere u Norveškoj, nakon što ga je uhvatilo loše vreme.

- Kako bi izbegao mere, odlučio je da pređe granicu kroz planine - rekao je Trond Helge Roning iz norveške spasilačke grupe, preneo je BBC.

Roning, koji živi u norveškom selu Tajdal, dodao je da je skijaš, u ranim pedesetim godinama, bio skroz mokar i hladan kada su ga pronašli, navodi Tanjug

Skijaš je u subotu krenuo turu iz Švedske ka Norveškoj, a onda se vratio nazad, i planirao je da pređe oko 40 kilometara, međutim, loše vreme ga je uhvatilo na 25. kilometru.

Prvo ga je spasao lokalni odgajivač irvasa, koji ga je potom ostavio sa dvojicom pecaroša na obližnjem jezeru, pre nego što je naišla spasilačka grupa.

Norvežanin je zaobišao mere prema kojima je trebalo na granici da pokaže negativan test na kovid, a onda bi morao da ostane 10 dana u karantinu, zbog čega ga ispituje policija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA