Trbušna plesačica igrala za Srbe u Egiptu: Iz grudnjaka viri 50 evra, kostim zvecka na svaki pokret

Dve večeri tradicionalnog plesa za goste iz naše zemlje

  • 2

U periodu od 11. do 17. aprila u Hurgadi je boravila zdravstveno-politička delegacija iz Srbije koja je brojala oko 100 lekara, medicinskih sestara i tehničara iz 15 kliničkih centara, bolnica i Domova zdravlja širom zemlje.

Priređene su i dve večeri sa muzičkim programom u kome su prikazane tradicionalne igre i nošnje iz Egipta.

U delovima snimka pred vama možete videti trbušnu plesačicu u crvenom kostimu, prošivenom nakitom. Iako oskudni kostim ne ostavlja mnogo mašti na volju, širok osmeh mlade plesačice dao je toj izvedbi jedan poseban ton. Ipak, da joj nije manjkalo ni zavodljivosti, potvrdila je i novčanica zadenuta u njegov gornji deo.

Na snimku se vide i delovi nastupa muškaraca. Jedina tačka koja se obe večeri ponovila bio je solo nastup. Kako je prisutnima predstavljeno, reč je o tradicionalnom egipatskom plesu. Naime, jedan od muškaraca u teškoj nošnji sa suknjom, podsuknjom, turbanom, maramama, rekvizitom koji nalikuje na daire, iako ne zveči, tokom nekoliko minuta vrteo se u krug u isom smeru. Palile su se i lampice na suknji koja je utom svetlela u mraku, vrteći se poput ringišpila, a nastupi su okončavani sa znojem na licu i mokrom kosom, ali i sa osmehom.

Prikazani su i snimci grupne igre, nastup trojice mladića kojima će se priključiti i tri devojke. Sve tri odevene u usko, sa nakitom, dugim crnim kosama, crvenim ruževima.

Interesantni su i rekviziti plesača. Pored svojevrsnih ručnih doboša, koristili su se i dugim drvenim štapovima. Delovalo je da ih usred igre prelamaju preko nogu. Uopšte, nastup muškaraca odisao je energijom ratnika.

Koji vam se nastup najviše dopao? A koja nošnja? Pišite nam u komentarima svoje utiske o videu sa početka teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA