Mama (20) daje bebi da jede pesak, liže kamenje, dira prljavštinu: To je dobro za njen imunitet

Dvadesetdvogodišnjakinja, koja svog sina odgaja kao vegana, branila je svoj način odgajanja sina u kom tvrdi da se ne treba bojati prljavštine i da je potpuno prirodno da bebe žele da jedu pesak

  • 2
foto Pixabay foto Pixabay

Veliku pažnju na društvenim mrežama izazvao je snimak majke veganke kako svojoj bebi daje pesak, prljavštinu, kamenje, pa čak i trake za kolica za kupovinu u supermarketu jer tvrdi da njeno majčino mleko štiti dete dok on "gradi svoj imuni sistem".

Alis Bender, iz Feniksa u Arizoni, podelila je snimke osmomesečne bebe Fern kako žvaće razne predmete na TikTok-u, uključujući pesak dok je bila na plaži, pa čak kako mu daje kamen, koji on odmah stavlja u usta.

Dvadesetdvogodišnjakinja, koja svog sina odgaja kao vegana, branila je svoj način odgajanja sina u kom tvrdi da se ne treba bojati prljavštine i da je potpuno prirodno da bebe žele da jedu pesak. U videu, koji je na Tik-Toku zabeležio više od 12 miliona pregleda, Alis je za „iskrivljenje percepcije javnosti“ u vezi beba i bakterija optužila „kompanije koji na taj način zarađuju više miliona dolara“.

- Ne plašim se bakterija. U stvari, ja to pozdravljam. Verujem prirodi i svojoj bebi. Nije slučajno što bebe imaju ovaj instinkt dok doje. Bebe treba da se izlažu prljavštini - sve dok doje - kaže Alis.

Ona kaže da bebe s razlogom imaju ovaj instinkt dok doje.

-  Naše mleko je tu da ih zaštiti dok grade svoj imuni sistem. Majčino mleko je neverovatno. Majčino mleko je originalni lek. Daleko je superiorniji od bilo kog veštačkog leka- kaže ona.

Alis smatra da je majčino mleko živo i da se stalno menja u skladu sa trenutnim potrebama bebe, piše Daily Mail.

- Ne bih želela da Fern to radi i nakon što završimo sa dojenjem. Gledajući farmaceutsku industriju u celini shvatila sam da se toliko našeg društva temelji na tome da mi postajemo žrtve farmaceutskih proizvoda. Mislim da svi moramo dobro da pogledamo naše već formirane stavove o zdravlju i shvatiti šta nas je taj način života učinio od nas - Kaže Alis.

Prema klinici Maio, majčino mleko ima brojne prednosti koje deci koristi kada odrastu, uključujući zaštitu od infekcija.

- Majčino mleko sadrži pravi balans hranljivih sastojaka za vašu bebu. Majčino mleko je lakše za varenje od komercijalne formule, a antitela u majčinom mleku jačaju imuni sistem vaše bebe. Dojenje vam može čak pomoći da smršate nakon rođenja bebe - napisala je Klinika na svojoj veb stranici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Boža zemunac

    30. april 2021 | 22:15

    Ima dosta istine.

  • Cvorovic licno

    1. maj 2021 | 16:27

    Tacno je da dete ne treba drzati pod staklenim zvonom, i treba da se deci jaca imunitet. Ali da se deci daje kamenje, pesak, prljavstina to je vrh americke glupoce! Sve mi je bilo jasno kada sam video da su koristili tablete hlora (za preciscavanje bazena) za koronu! Njima da kazes da koriste azotnu kiselinu na glavu za rast nove kose, oni bi ti poverovali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA