Za ženom tragali šest meseci, našli je živu u šumi: "Bila je izmučena, jela je mahovinu"

Policija veruje da je žena sama donela odluku da napusti sve i ode da živi u šumi

  • 2
Žena pronađena u šumi, Juta Foto: Utah County Sheriff’s Office

Policija u Juti pronašla je u nedelju u šumi ženu za kojom se tragalo punih šest meseci.

Žena, koja nije imenovana, proglašena je nestalom u novembru prošle godine. Policija je pronašla njen automobil u nacionalnom parku Juta, ali njoj nije bilo ni traga. Krenulo se u opsežnu potragu, ali ženu nisu uspeli da pronađu u gustoj šumi.

Iako su meseci prolazili, policija nije odustala od potrage, pa su tako u nedelju digli i dron da još jednom prečešljaju područje. U jednom trenutku, kamera je snimila mali šator skriven u šumi. Policija je prvo mislila da je neko od kampera ostavio šator, ali su onda videli da se nešto unutra pomera, a ubrzo je žena otvorila rajsferšlus i izašla napolje.

Po dolasku na lokaciju, policija je zatekla veoma mršavu i izmučenu ženu, koja je poslednjih meseci preživela tako što je jela travu i mahovinu i pila vodu sa obližnjeg potoka.

Sumnja se da je žena sama odlučila da živi u šumi i ode od svojih najmilijih.

- Ova žena (47) je izgubila dosta na težini i bila je veoma slaba, ali očigledno i dalje veoma snalažljiva - navodi se u saopštenju policije.

Kako navode, u potragu za ženom se krenulo u novembru prošle godine nakon što su šumari pronašli njen automobil napušten na ulazu u šumu. Tokom istrage, došli su do određenih dokaza, koji govore da žena možda ima psihičke probleme. Iako su intenzivno tragali za njom, žena je očigledno bila dovoljno vešta da pobegne policajcima i da se skriva mesecima a da je niko ne pronađe.

- Zato verujemo da je ostanak u šumi bila njena volja i verujemo da je u šumi bila sve vreme od nestanka - saopštili su iz policije.

Zamenik načelnika je rekao da je žena prevezena u najbližu bolnicu i da će nad njom biti vršena i psihijatrijska procena, ali napominje da nije isključeno da žena nakon svega odluči da se opet vrati u šumu.

Video: Tragičan kraj potrage za devojčicom: Telo Maše (7) našli u džaku kraj štale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Suzana

    5. maj 2021 | 16:17

    Pobegla glavom bez obzira od svega, ko zna sta joj se desavalo u zivotu. Mnogi ce bezati po sumama i planinama.

  • Laloš

    5. maj 2021 | 16:12

    Bila je snalažljiva a jela travu 🤣😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA