• 0

Divlji vepar "prošetao" centrom Soluna: Trčkarao Aristotelovim trgom kao da je u šumi

, Telegraf

Divlje svinje su se i ranije pojavljivale u urbanim oblastima Grčke

  • 0

U centru Soluna primećena je divlja svinja kako luta u ranim jutarnjim satima, a nekoliko prolaznika je snimilo u 02.45 sati na centralnom Aristotelovom trgu.

Vepar se verovatno spustio u grad iz obližnje šume, a zatim je primećen kako luta najužim centrom, prenosi grčki portal "greekreporter", piše Tanjug.

Divlje svinje su uobičajene u celoj Grčkoj, ali uglavnom borave u šumama, i veoma je neobična pojava da budu viđene na centralnim trgovima većih gradova.

Prema Hristosu Vlahosu, profesoru na Kaetdri za poljoprivredu, šumarstvo i prirodno okruženje Univerziteta Aristotel, divlje svinje su uobičajena pretnja širom Evrope.

On smatra i da građani ne bi trebalo da imaju većih problema izuzev ukoliko se izaziva panika ili ako se životinja oseti ugroženom, kada može postati agresivna, a naravno problem izazivanja ozbiljnih saobraćajnih nezgoda takođe postoji.

Grčki poljoprivrednici su inače ovih dana pozvali vlasti da preduzmu mere za suzbijanje eksplozivnog rasta populacije divljih svinja, koja je odgovorna za uništavanje njihovih useva.

Ovaj problem je, kažu, veoma veliki u nekim delovima Grčke, jer su veprovi koji su pobegli sa stočarskih farmi sada formirali krda sa divljim svinjama i iz toga proizilaze "hibridne svinje" koje su izuzetno raširene i to stvara mnogo problema u vezi s upravljanjem njihovom populacijom, a s obzirom na to da su izuzetno plodne.

Divlje svinje su se i ranije pojavljivale u urbanim oblastima Grčke, na primer 2019. godine, kada je primećen čopor ovih životinja kako luta ulicama Rafine u Atici, a slični incidenti dogodili su se i u drugim gradovima, poput Maratona, navodi "greekreporter".

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima