≫ 

Penzionerka u 78. godini stekla fakultetsku diplomu: Poručila svima - ako mogu ja možete i vi

Nakon stečene fakultetske diplome ona sada razmišlja da upiše i master studije

  • 0
Diplomirala žena u 78.godini Printscreen: YouTube (Samford University)

Vivijan Kaningam  je penzionerka, mama, baka i prabaka - a sada je sa 78 godina završila i fakultet.

Ona je prošlog vikenda diplomirala na Univerzitetu Samford u Birmingemu u državi Alabama i tako ispunila svoju veliku želju. Ona je provela šest godina studirajući liberalne studije, a u subotu je posle višegodišnjeg truda izašla na pozornicu i primila diplomu pred svojom porodicom.

- Kažem da sledite svoje snove, ne dozvolite nikome da vam kaže da to ne možete da uradite. Nastavite da se trudite i verujte u Boga- rekla je Vivijan za Today.

Ona je provela 29 godina radeći kao čuvar, a kasnije je bila i šef kurirskog odeljenja u jednoj kompaniji u Alabami.

Penzionisala se davne 1992. godine. Sa viškom slobodnog vremena i velikom ljubavlju za učenjem, Vivijen koja ima dvoje dece, troje unučadi i troje praunučadi, odlučila je da stekne fakultetsku diplomu.

- U udruženju penzionera su nam rekli da idemo na neke časove i pokrenemo se, umesto da samo sedimo kod kuće, pa sam ja odlučila da upišem fakultet. Uživala sam da provodim vreme na predavanjima- kaže 78- godišnja žena.

Ona je pre pandemije pohađala večernje časove na Univerzitetu Samford, a kada se zakomplikovala situacija sa korona virusom prešla je na onlajn predavanja.

- Bilo mi je veoma stresno u početku, jer nisam znala previše o tehnologiji, pa je moja ćerka morala da mi pomaže u tome da bih naučila kako da pratim nastavu- kaže Vivijan.

Njena porodica bila je Vivijan velika podrška tokom studija i svi su veoma ponosni na njen uspeh. Ona se zahvalila i direktoru Samfordske kancelarije za profesionalno usavršavanje Brajanu Gilu i pomoćnoj direktorki Univerziteta Nikol koji su je ohrabrili i pomogli joj da diplomira, piše People.

- Moji prijatelji su me zvali i rekli su mi da ih je moj primer motivisao. Neki mlađi članovi moje porodice su mi rekli- ako možeš ti, možemo i mi- rekla je Vivijen ponosno.

Nakon stečene fakultetske diplome ona sada razmišlja da upiše i master studije .

- Volim da čitam kako bih stekla što više znanja, zaista volim da učim- rekla je 78-godišnja Vivijen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA