≫ 

Ispod srca nosi geler iz Drugog svetskog rata: U 94. godini je prošao ludačko fizičko testiranje!

Ni mnogi daleko, daleko mlađi od njega ne bi mogli da prođu ovu vrstu testa

  • 0

Stepan Kolesničenko iz ruskog grada Magnitogorsk je srušio sve moguće predrasude koje postoje o ljudima u njegovom dobu.

Iako već debelo gazi 10. deceniju života on je odlučio da se ove godine podvrgne GTO testiranju, koje obično prolaze svi radno sposobni stanovnici Rusije, posebno oni koji se bave sportom ili su u vojnoj službi.

GTO, u stvari, predstavlja normativnu osnovu za fizičko vaspitanje stanovništva zemlje, usmeren na razvoj masovnog sporta i sastoji se od liste fizičkih testova kojima su podvrgnuti učesnici, a koji u slučaju uspešnog savladavanja tih prepreka dobijaju potvrdu da su "spremni za rad i odbranu zemlje". U zavisnosti od rezultata postoje tri grupe: zlatna, srebrna i bronzana.

Za ovog 94-godišnjeg deku to nije ništa neuobičajeno jer je on veteran Drugog svetskog rata i potom je proveo 32 godine u vojnoj službi, gde je dogurao do čina pukovnika.

Međutim, sport je nešto čemu je posvećen još od kada se rat završio i kada je njegova jedinica smeštena u jedan vojni kamp u kome su se nalazili sportski tereni i sprave.

Ove godine je zatražio od Vasilija Murovickog, predsednika DOSAAF-a za grad Magnitogorsk da organizuje takozvano GTO testiranje za njega i ne samo da ga je s lakoćom prošao, već je i ostvario takve rezultate da je dobio i zlatnu značku.

DOSAAF je skraćenica za Dobrovoljno društvo za kooperaciju sa vojskom, avijacijom i mornaricom, a u stvari predstavlja paramilitarnu sportsku organizaciju koja je osnovana još u vreme Sovjetskog saveza.

Šta sve podrazumeva GTO test, u kojoj jedinici i na kom frontu je služio i bio ranjen penzionisani pukovnik Kolesničenko i kako trenira svakodnevno, možete pogledati u snimku na početku teksta.

Video: Hulk u 8. deceniji ne izlazi iz teretane: Bodibildingom je počeo da se bavi tek kad je napunio 50

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA