≫ 

Pronađena prava "vremenska kapsula": Ženi posle 46 godina vraćen izgubljeni novčanik

Novčanik je bio prepun uspomena, uključujući stare fotografije, kartu za koncert benda Grateful Dead iz 1973. godine i vožačku dovolu koja je istekla davne 1976. godine

  • 0
Pronađen novčanik, kalifornja Foto: Printscreen YoTube/NewsChannel 3-12

Zahvaljujući društvenim mrežama i slučajnom otkriću, izgubljen novčanik vraćen je svojoj vlasnici. Ono što je interesantno je da ga je ona izgubila pre više od četiri decenije.

Tom Stivens je radio na preuređivanju pozorišta "Madžestik ventura" u južnoj Kaliforniji. Baveći se tim poslom, na tavanu je, među praznim papirićima od slatkiša, limenkama i kartama, pronašao stari crveni novčanik. Kada ga je otvorio, video je da je pun ličnih stvari.

Sadržaj novčanika izgledao mu je, kako kaže, "kao vremenska kapsula". Odlučio je da "blago" koje je pronašao podeli na Fejsbuk stranici pozorišta, objavivši fotografije koje je pronašao, a na kojima je bila žena po imenu Kolin Disten, piše "Unilad".

Novčanik je bio prepun uspomena, uključujući stare fotografije, kartu za koncert benda Grateful Dead iz 1973. godine i vožačku dovolu koja je istekla davne 1976. Stivens je, kada je objavio fotografiju, upitao da li neko od pratioca Fejsbuk stranice pozorišta poznaje Kolin, tražeći njenu adresu.

Ovaj post na društvenim mrežama stigao je i do same Kolin, koja je novčanik izgubila pre 46 godina. Odlučila da kontaktira Stivensa.

- To sam ja. Pokušala sam da zovem kasnije, sećam se da sam zvala pozorište sutradan kada sam videla da mi nema novčanika. Rekli su da ga niko nije pronašao. Bilo je i malo novca unutra, a tada mi je bio potreban. Nisam imala pojma koje fotografije sam imala u njemu, niti za koji koncert je bila karta, jer sam tada posetila mnogo njih - započela je Distin.

Priznala je da nije očekivala ovakav nagli povratak prošlosti u svoj život, ali da ju je prijatno iznenadio.

- Malo radosti i puno smeha je sve što mi treba u ovim godinama. Hvala vam što ste podelili ovo. Zahvalna sam i doći ću za nekoliko dana po svoju "vremensku kapsulu". Ne mogu da zamislim gde je pronađena, ali to je već druga priča. Opet, hvala, ovo nikada neću zaboraviti. Želim da vidim fotografije i kartu iz novčanika. Moram da priznam, bila su to sjajna vremena - napisala je Kolin.

Ona je po svoj novčanik otišla u petak i ispričala kako ga je izgubila davne 1975. godine u tadašnjem bioskopu. Najviše je bila oduševljena fotografijama svoje majke koje je u njemu pronašla.

- Drago mi je da su pronađene fotografije moje majke. To je veoma lepo jer je ona primenula pre nekoliko godina. Teško je da opišem ono što osećam. Emotivna sam i puna uzbuđenja - dodala je ona.

Iako nije najjasnije kako je novčanik završio na tavanu, Stivens je srećan jer je bio deo ovog čudnog pronalaska i njegovog povratka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA