Neverovatne fotografije dve moćne životinje: Plovio kajakom i uslikao scenu borbe pitona i krokodila

Mnogi su mislili da u ovoj borbi pobeđuje krokodil

  • 1
Piton guta krokodila

Foto: Facebook/GG Wildlife Rescue Inc & WA Wildlife Displays

Neverovatan prizor pitona koji proždire krokodila snimio je Australijanac Martin Meler ploveći kajakom u okolini grada Maunt Isa u Kvinslandu, a fotografije su objavljene na Fejsbuk stranici GG Wildlife Rescue Inc.

On je, naime, uhvatio trenutak u kom je maslinasti piton, druga najveća zmija u Australiji, progutao slatkovodnog krokodila (crocodylus johnstoni).

Iako su mnogi mislili kako u ovoj borbi pobeđuje krokodil, zmija je ipak bila snažnija. Fotografije su nastale pre skoro dve godine, ali to ne umanjuje njihovu nesvakidašnjost.

Ali, jedna stvar je mnogima ostala nejasna.

– Moje jedino pitanje jeste kako iko normalan može da plovi kajakom na mestu gde zmija proguta celog krokodila? To je definitivno na mojoj listi top 10 načina kako ne želim da umrem – zapitao se jedan korisnik Fejsbuka i svojim pitanjem zaradio mnoštvo lajkova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ljilja

    20. jun 2021 | 00:51

    Ovo je jezivo gledati na slici a kamoli uzivo.Ja zivim u Australiji i videla sam pitona uzivo moj komsija ih je drzao u kuci kao kucne ljubimce a hranio ih sa zivim mladim pilicima.Ja sam ih se uvek plasila i ako sam znala da nisu opasni.Ovde ima jako opasnih zmija npr. brown snake i red beally, ima ih po farmama a brown snake ljudi su sretali i u svojim dvoristima.Videla sam i zmiju koja zivi na drvetu a zeleno- zute boje je neznam kako se zove, zivi samo u country.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA