Tomislav od zapuštenog ribnjaka napravio bazen u dvorištu: Betonski blokovi i pesak za parče raja

Uz oca, u zidanju i postavljanju bazena pomogli su prijatelji i komšije

  • 5
Izgradnja bazena Foto: Tomislav Žulić

Leto, vrućima, gradska gužva, svi čeznemo za malo osveženja. Hladni napitak može da popravi raspoloženje, međutim, složićemo se da je bazen ipak bolji način da se rashladimo na ovim visokim temperaturama, a najlepši osećaj je kada vam je taj bazen nadomak ruke.

Tomislav Žulić rešio je da svoju maštu pretvori u delo. Njega su prošlogodišnji karantin, ali i visoke letnje temperature inspirisale da svoju dugogodišnju želju pretvori u stvarnost. On je odlučio da u svom dvorištvu po principu uradi sam, sazida bazen, a u ovom projektu učestvovala je cela porodica.

Porodica Žulić rešila je da neugledni ribnjak koji je godinama stajao u dvorištu preuredi i od njega napravi bazen.

- Odluka o izgradnji doneta je u krugu porodice, timski. Sestra je osmislila i izradila projekt, ja sam uz pomoć očevih saveta i iskustava bio zadužen za izvođenje građevinskog i tehničkog dela, dok je majka preuzela onaj organizacijski, nadzorni deo, da ono što smo naumili bude na terenu i sprovedeno u delo - rekao je Tomislav.

Bazen koji je porodica odlučila da izgradi je pravougaonog oblika, dimenzija 8 × 4 metara i dubine od 1.5 metara, sa betonskim, ulaznim stepenicama smeštenim u desnom uglu.

- Za izgradnju bazena i ulaznih stepenica koristili smo betonske blokove koje smo po samom završetku gletovali. Nakon građevinskog dela sledi postavljanje bazenske opreme: presvlačenje bazena bazenskom folijom, stavljanje skimera, mlaznica, podvodne bazenske rasvete i na kraju sistema za prečišćavanje vode. Prostor između zida bazena i zemlje posuli smo šljunkom i okolo postavili drenažnu cev - nastavio je Tomislav.

Uz oca, u zidanju i postavljanju bazena pomogli su prijatelji i komšije.

- Za građevinske radove smo koristili betonske blokove, glet masu, cement, pesak, šljunak i gvožnje za armaturu. Od bazenske opreme smo koristili cirkularnu pumpu, filtrirajuću posudu, pesak, skimer, mlaznice, podvodno svetlo, slivnik i bazensku foliju - rekao je on.

Kad su svi grubi radovi završeni i postavljena sva potrebna oprema, bazen su oivičili daskama od sibirskog ariša koji su postavili na impregriranu konstrukciju od drvenih letvi i štafla.

Celoukupna izgradnja bazena koštala je porodicu oko 10.000 evra.

Izgradnja bazena Foto: Tomislav Žulić

- Najteži je nam je bio građevinski deo jer je fizički najzahtevniji, dok su nam završni radovi najlakše pali. Konkretno mislim na impregnaciju i bojanje drvenih dasaka kao i kasnije njihovo postavljanje na drvenu konstrukciju uokolo bazena - rekao je Tomislav na kraju.

Da li ste spremni da zasučete rukave i promenite izgled vašeg životnog prostora? Pogledajte još ideja za renoviranje kuća i stanova, po principu "uradi sam".

Video: Ona je potpuno sama spektakulatno renovirala stari prostor: Staro kupatilo zasijalo za manje od 115€

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Da, da

    27. jun 2021 | 15:24

    Imao rupu... A ostalo uradio za 10 000 eura.

  • Tanja

    27. jun 2021 | 17:54

    Mi smo platili firmu da napravi bazen i isto toliko nas kostalo

  • Tadmat

    27. jun 2021 | 15:45

    Taman sam hteo da napisem, gledajuci slike, znate li vi koliko to kosta? I onda vidim 10000€. Odakle bre?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA