≫ 

Robot otvorio pešački most urađen 3D štampačem u Amsterdamu: Težak je šest tona

Most je težak šest tona, a na njemu se nalaze senzori pomoću kojih će ga nadgledati istraživači iz Londona

  • 0
Amsterdam most Foto: Tanjug/AP

Pešački most, koji je napravljen 3D štampačem, predstavljen je danas u Amsterdamu. Njega je svečano otvorila holandska kraljica Maksima zajedno sa malim robotom.

Most se nalazi u centru grada, četvrti poznatoj kao Četvrt crvenih svetiljki iznad jednog od brojnih amsterdamskih kanala. Kraljica je pritiskom na zeleno dugme pokrenula robota koji je makazama presekao vrpcu na mostu koji je dug 12 metara.

Tim Geurtjens iz kompanije MX3D rekao je da most pokazuje nove mogućnosti zbog ubrzanog razvoja tehnologija.

- Ako želite da imate vrlo dekorativan most, onda je 3D izrada zaista dobra opcija. Nije reč samo o tome da stvari budu jeftine, već i da arhitektima damo nove alate, nove super alate kojima mogu da preispitaju svoju arhitekturu i dizajn - rekao je Geurtjens.

Most je težak šest tona, a na njemu se nalaze senzori pomoću kojih će ga nadgledati istraživači iz Londona. Između ostalog, pratiće se kako na njega utiče kretanje pešaka, piše Klix.

Biće u upotrebi dve godine, tj. dok se ne rekonstruiše most koji se prethodno koristio.  Poslanik iz gradske skupštine Amsterdama Miča Mos smatra da bi most mogao da bude interesantan za one koe zanimaju arhitektura i dizajn, prenosi agencija Associated Press.

Video: Ovaj automobil je izašao iz štampača- 3d štampača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA