≫ 

Moguće je napiti se i od sladoleda: Napravljen automat koji žestinu pretvara u poslasticu

Automat će se u bliskoj budućnosti naći i u prodaji

  • 0
Devojka, žena, žena jede sladoled, pantalone Foto: Shutterstock

Da li ste ikada poželeli da pojedete sladoled napravljen od alkohola? Iako vam se ova ideja čini suludom i nemogućom, automat za sladoled "Below Zero" je tu da vas demantuje. Naime, reč je aparatu koji koristi jedinstvenu tehniku za zamrzavanje alkohola, koja omogućava da pivo, kokteli i žestoka pića budu pretvoreni u ukusni sladoled.

Pronalazač i vlasnik WDS Dessert Stations u Hinkleiju, u državi Illinois, Vil Rodžer omogućio je mnogima da saznaju kako je to biti "pijan" od sladoleda.

Kako je Rodžer objasnio, u početku su koristili tečni azot kako bi napravili ovo ledeno alkoholno zadovoljstvo, ali da je zahvaljujući novoj mašini potrebno samo staviti alkohol u kupu i spreman je za jelo. Aparat "Below Zero" može da "popije" bilo koji napitak i da ga za manje od 30 minuta pretvori u sladoled, zadržavajući potpuno isti ukus.

Ono što je važno pomenuti, jeste da aparat ne menja sastav alkohola koji u njega ubacite. Sve ostaje potpuno isto, što znači da se možete bukvalno napiti od sladoleda kao što biste to učinili i sa na primer alkoholom u tečnom obliku.

Rodžer ipak napominje da je potrebno oko pola sata da pivo pređe iz tečnog u oblik sladoleda, ali pićima sa većim sadržajem alkohola treba više vremena. U osnovi, što je veći nivo alkohola, duže se čeka.

- Votka i kornet od limunade su moj lični favorit, koji je poput italijanskog sladoleda - rekao je on.

Ovaj pronalazač je trenutno u fazi promocije svoje mašine, tako što servira ove neobične poslastice u ugostiteljskim objektima i na priredbama. Takođe, ima u planu da svoj pronalazak unovči, tako što će ga pordavati barovima i pabovima, za oko 6.000 dolara.

Video: Ništa slađe nećete videti: Šta se desi kada na jednom mestu imate bebu, macu i sladoled

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA