• 0

"Drvo života" raste tamo gde život nije moguć: Prelep prizor usred slanog ostrva na Mrtvom moru

Lokalni umetnik od prvog dana, svakodnevno, omogućava drvetu da nesmetano raste

  • 0
Drvo Mrtvo more, Izrael, Dead Sea

Foto: Shutterstock

Mrtvo more, slano jezero smešteno između Jordana i Izraela, poznato je po mnogim neobičnim odlikama. Reč je o jezeru čiji salinitet iznosi čak i 33 odsto, najveća je depresija na svetu, u njegovoj vodi gotovo da ne možete da potonete, a ima i izuzetna lekovita dejstva. Takođe, ono što daje posebnu draž ovom prirodnom bogatstvu jesu takozvana slana ostrva.

Međutim, turisti su nedavno zabeležili jedan sasvim neobičan, ali i čaroban prizor nedaleko od plaže Ein Bokek. Naime, na jednom od ovih ostrva sačinjenih od bele soli, udziglo se drvo.

Ovo je prava neobičnost, budući da je i samo Mrtvo more poznato po tome što je u njemu život veoma oskudan, te preživljavaju samo neke vrste mikroorganizama.

Da li je reč o slučajnosti, igri prirode ili Božjem delu, pitali su se mnogi. Ipak, na kraju se ispostavilo da je takozvano "drvo života" umetnički projekat lokalnog autora, koji je drvo postavio na ostrvo i od samog početka vodio računa o njemu, kako bi svakog dana dobilo neophodne uslove za život i moglo da raste.

Drvo je postalo u međuvremenu prava turistička atrakcija, pa svako ko se uputi putem Mrtvog mora ne propušta priliku da se fotografiše pored njega.

Video: Sveti Ilija potkresao palmu na Floridi: Pogodak groma snimljen kamerom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima