≫ 

"Drvo života" raste tamo gde život nije moguć: Prelep prizor usred slanog ostrva na Mrtvom moru

Lokalni umetnik od prvog dana, svakodnevno, omogućava drvetu da nesmetano raste

  • 0
Drvo Mrtvo more, Izrael, Dead Sea Foto: Shutterstock

Mrtvo more, slano jezero smešteno između Jordana i Izraela, poznato je po mnogim neobičnim odlikama. Reč je o jezeru čiji salinitet iznosi čak i 33 odsto, najveća je depresija na svetu, u njegovoj vodi gotovo da ne možete da potonete, a ima i izuzetna lekovita dejstva. Takođe, ono što daje posebnu draž ovom prirodnom bogatstvu jesu takozvana slana ostrva.

Međutim, turisti su nedavno zabeležili jedan sasvim neobičan, ali i čaroban prizor nedaleko od plaže Ein Bokek. Naime, na jednom od ovih ostrva sačinjenih od bele soli, udziglo se drvo.

Ovo je prava neobičnost, budući da je i samo Mrtvo more poznato po tome što je u njemu život veoma oskudan, te preživljavaju samo neke vrste mikroorganizama.

Da li je reč o slučajnosti, igri prirode ili Božjem delu, pitali su se mnogi. Ipak, na kraju se ispostavilo da je takozvano "drvo života" umetnički projekat lokalnog autora, koji je drvo postavio na ostrvo i od samog početka vodio računa o njemu, kako bi svakog dana dobilo neophodne uslove za život i moglo da raste.

Drvo je postalo u međuvremenu prava turistička atrakcija, pa svako ko se uputi putem Mrtvog mora ne propušta priliku da se fotografiše pored njega.

Video: Sveti Ilija potkresao palmu na Floridi: Pogodak groma snimljen kamerom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA