≫ 

Drugarice posle 8 godina saznale da su sestre, a sada su upoznale i oca: Bilo je emotivno, svi smo plakali

- Taj test je uslišio moje molitve, drago mi je što su me pronašle. Ovo je veliki dar od Boga - rekao je presrećni otac

  • 0

Julija Tineti (31) i Kasandra Medison (32) upoznale su se 2013. dok su radile u istom gradu. Nisu ni slutile da bi mogle da budu u srodstvu, sve dok im neznanci nisu ukazivali na sličnost. Ispostavilo se da su rođene sestre. Sada su konačno zajedno bile u poseti svom ocu Adrijanu, a njihova porodica bi uskoro trebalo da se poveća za još jednog člana.

Život Adrijana Lune u Dominikanskoj Republici bio je veoma težak 1988. godine. Bez posla i bez novca, Luna i njegova supruga  nisu mogli da priušte ni lekove za lečenje svog trogodišnjeg sina, koji je bio bolestan od anemije zbog neuhranjenosti.

Onda je porodicu zadesilo nešto što nikako nisu očekivali. Njegova supruga je zatrudnela i devet meseci kasnije u porodicu je došla ćerka kojoj su dali ime Kasandra.

- Nismo imali novca, spavali smo na podu, borili smo se da kupimo nešto hrane - kaže Adrijano.

Očajni roditelji, dali su bebu na usvajanje, nadajući se da će joj druga porodica pružiti bolji život. Samo dve godine kasnije, par koji tada još uvek nije imao redovna primanja, dobio je drugu ćerku Juliju, koju su takođe dali na usvajanje.

- Mislio sam na njih dve svake noći. Nikada nisam gubio nadu da će mi Bog dozvoliti da ih upoznam pre nego što umrem - rekao je Adrijano.

Sudbina se posle 30 godina poigrala sa njima

Više od 4.000 kilometara daleko od njega u Nju Hejvenu u Konektikatu, Julija Tineti radila je kao pomoćnica kod jedne starije žene iz Rusije. Nije bila svesna koliko će joj se život promeniti 2013. godine kada je na ruci konobarice Kasandre Medison u lokalnom baru ugledala tetovažu na kojoj je bila zastava Dominikanske Republike.

Njih dve su se tada upoznale, a ono što su saznale da im je zajedničko je da su obe usvojene iz Dominikanske Republike.

- Obe imamo potpuno istu ličnost. Ludo se provodimo kada smo zajedno - kaže Kasandra.

Tokom jednog druženja zajedno su pogledale svoje papire za usvajanje kako bi proverile da li su u srodstvu, međutim imena roditelja i mesto rođenja nisu se podudarali.

Julia Tinetti Cassandra Madison, Sestre pronašle biološkog oca Godinama su se družile pre nego što su saznale da su sestre Foto: Privatna arhiva

Kasandra je u međuvremenu kontaktirala biološkog oca putem video poziva pre, a njihov razgovor, prvi posle 30 godina, bio je veoma emotivan.

- Uglavnom smo samo plakali. Rekao mi je da mu je žao što nije mogao da me pronađe i da su me on i moja mama mnogo voleli - ispričala je ona za People.

Na žalost, niJulija ni Kasandra nikada nisu uspele da upoznaju svoju biološku majku. Umrla je 2015. od srčanog udara u 46. godini.

- Ljudi su mi rekli da je živela slomljenog srca i da nikada nije prežalila što nas je dala na usvajanje - kaže Kasandra.

Kasandrin prvi susret sa ocem 

Ona je u međuvremenu saznala da ima još sedam braće i sestara u Dominikanskoj republici, a u martu 2019. godine prvi put je posetila svoju biološku porodicu. Njen otac, braća i sestre sačekali su je na aerodromu sa majicama sa njenim likom.

- Kada sam je videla, bila sam neverovatno zahvalna Bogu što mi ju je vratio - rekao je njen otac Adrijano.

Kasandra je rekla da je otac svuda vodio i sa ponosom govorio da je ona njegova ćerka i da je Amerikanka.

Ona sada živi u Virdžiniji i radi kao stomatološki asistent, a još  tri puta bila je u poseti ocu i braći. Tokom jedne posete ocu je slučajno pokazala fotografiju njene drugarice Julije, a otac je ostao nem kada je ugledao devojku na slici.

- Julija jako liči na tvoju pokojnu majku - rekao je tada Adrijano Kasandri.

U dubini duše nadao se da je upravo ona njegova druga ćerka koju nije video više od 30 godina.

Kasandra je vremenom nagovorila Julijanu da ipak zajedno urade DNK, a rezultati su obe devojke ostavile u šoku. DNK test je potvrdio da su njih dve sestre i da su papiri za usvajanje jedne od njih bili pogrešni.

Njih dve su bile oduševljene nakon ovog saznanja i rešile su da odu u Dominikansku Republiku kako bi i Julija upoznala oca, braću i sestre.

Julia Tinetti Cassandra Madison, Sestre pronašle biološkog oca Sestre na društveim mrežama redovno objavljuju zajedničke fotografije Foto: Privatna arhiva

- Taj test je uslišio moje molitve, drago mi je što su me pronašle. Ovo je veliki dar od Boga - rekao je presrećni otac.

Julija je takođe prvi susret sa ocem opisala kao veoma emotivan.

- Tata mi je stalno ponavljao "Bože koliko ličiš na svoju majku", svi smo bili jako srećni - kaže Julija.

Od tada porodica je redovno u kontaktu i stalno se čuju preko video poziva.

Narednih meseci srećna porodica postaće bogatija za još jednog člana. Kasandra je trudna i sredinom oktobra trebalo bi da rodi devojčicu.

- Jedva čekam da se rodi i postane deo naše porodice - rekla je zadovoljna trudnica.

Ona međutim, neće Adrijanu biti prva unuka, jer već ima troje koji su mu blizu i žive u Dominikanskoj Republici.

Kasandra i Julija planiraju u martu sledeće godine da ponovo posete oca, ali ovaj put u proširenom sastavu.

- Svi su izuzetno uzbuđeni. Moja najveća radost je što sam se konačno ponovo sastao sa svojim ćerkama. Ništa se ne može uporediti sa srećom koju sada osećam - rekao je Adrijano, koji jedva čeka da upozna novu unuku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA