≫ 

Rešena misterija crne rupe u Tihom okeanu: Vojna baza, prolaz u unutrašnjost zemlje ili nešto treće?

Gugl ima običaj da zamuti određene lokacije na kartama, poput vojnih baza ili zatvorskih dvorišta, kako se ne bi otkrile informacije o njihovim lokacijama ili strukturi

  • 0
Ostrvo Vostok Printscreen: Google Maps

Gugl mape su za većinu korisnika alat koji im omogućava da pronađu najkraći put od tačke A do tačke B. Ipak, za jednu malu skupinu ljudi, Gugl mape su izvor misterija.  

Naime za one koji se detaljno udube u pretraživanje mapa na Guglu, mogu da vide predele koji se čine kao da nešto skrivaju, mada neki ovo vide kao grešku.

Ipak, rasprave koje nastaju kada neko pronađe neku neobičnost na Gugl mapi, uvek su zabavne.

Upravo jedna takva zanimljiva raprava nastala je nakon što je jedan korisnik Reddita otkrio "crnu rupu" usred okeana dok je pretraživao lokacije po onlajn mapi.

- Šta je ovo? To uopšte ne izgleda kao ostrvo - napisao je korisnik na Gugle Maps sabredditu.

Prve sugestije korisnika bile su da je reč o tajnoj vojnoj bazi, dok su neki korisnici zaključili da misteriozno ostrvo izgleda kao da je cenzurisano iz nekog razloga, prenosi Biznis Insajder.

Gugl ima običaj da zamuti određene lokacije na kartama, poput vojnih baza ili zatvorskih dvorišta, kako se ne bi otkrile informacije o njihovim lokacijama ili strukturi.

Ipak, kad je reč o misterioznom ostrvu kog je korisnik Reddita otkrio, većina teorija usresredila se na pokušavanje objašnjenja zašto je njegovo središte toliko crno.

- Možda je podzemni vulkan taj koji izaziva to crnilo, osim ako nije reč o rupi. Verovatno su to magmatske stene - napisao je jedan korisnik.

Drugi su, međutim, zbijali šale, sugerišući da je to ostrvo iz popularne serije "Lost" ili da je to očito ulaz u unutrašnjost Zemlje.

Mesto koje je korisnik Reditta pronašao, je stvarno i zove se Vostok. Nalazi se severoistočno od Novog Zelanda i pripada Republici Kiribati, koju čine 33 koralna atola i ostrva.

Za crnilo usred ostrva, takođe postoji razumno objašnjenje.

Ostrvo Vostok Ostrvo Vostok uvećano na mapi Printscreen: Google Maps

- Ono što vidite kao crno zapravo je vrlo tamno zeleno, to je vrlo gusta šuma drveća pizonije - pojasnio je jedan korisnik Redita.

I zaista, ako na Gugl mapama uvećate dovoljno pogled na ostrvo, možete uočiti i krošnje drveća.

Video: Prvo ih urnisali požari a sada ih potopila poplava: Haos na Eviji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA