Za 4.000 evra kupila stari dabldeker i pretvorila ga u dom: Ideju za renoviranje dobila na TikToku

Hejli ima plan da ceo projekat uređenja završi do kraja godine i da onda zajedno sa svojim kućnim ljubimcima psom Erikom i mačkama krene na proputovanje po Evropi

  • 10
London Bus Home Hayley Rowson Dabldeker Autobus Kuća Foto: Instagram/londonbushome

Umesto da iznajmljuje stan ili uzima kredit za kupovinu novog, Hejli Rouson iz Londona smislila je pomalo neobično rešenje za svoj stambeni problem. 

Ona je u aprilu ove godine kupila čuveni stari londonski dabldeker autobus za 3.800 evra, a zatim potrošila još 4.000 pretvarajući ga u savršenu kuću na točkovima.

Ona je pokrenula profil na društvenim mrežama preko kog je uspela da zaradi nešto više od 13.000 evra, što joj je omogućilo da skrati radno vreme na poslu dostavljača i posveti se novom hobiju - uređivanju autobusa.

Hejli je nešto više od 4.000 evra potrošila na ugradnju solarnih ploča, kotla za grejanje i restauraciju unutrašnjosti autobusa. 

U novi, neobični dom dodala je internet, televiziju, zvono na vratima, a kako kaže Hejli omiljeni delovi novog doma su joj kada i veliki krevet na kom voli da se opušta. 

Njoj je plan da ceo projekat završi do kraja godine i da onda zajedno sa svojim kućnim ljubimcima psom Erikom i mačkama krene na proputovanje po Evropi.

- Počinjem da primećujem promene u trendovima oko instalacije vode i struje. Sledeće nedelje planiram da ugradim ekološki kotao za drva. Imam bojler i dizel grejač ako poželim da se negde zaustavim i povežem se na mrežu. Tako da imam više opcija - rekla je Hejli.

Najskuplja investicija bila je ugradnja solarnih ploča

Ona je dodala da ima mogućnost da se poveže na vodovodnu mrežu, ali ugradnja rezervoara za vodu za sada nije deo njenih planova.

- Ceo autobus ima rustični vajb koji mi se zaista dopada - kaže ona.

S obzirom na to da radovi još uvek traju, Hejli često ima nove ideje kako bi prostor učinila što komfornijim za život, a ekonomičnost je jedan od ključnih faktora prilikom planiranja.

- Razmišljam da napravim roletne koje će pomoći da se što duže zadrži toplota, imam previše prozora - kaže Hejli za Metro news.

Ona je ideju za preuređivanje autobusa u dom videla na TikToku i odmah se zaljubila u ovakav način uređenja doma, ali i načina života.

- Vozilo sam kupila od jedne kompanije koja se bavi restauracijom starih londonskih autobusa. Sve sam uspela da rešim i za to potrošila mnogo manje novca od onog koji bi mi bio potreban za kupovinu kuće - kaže Hejli.

Solarni paneli bili su za Hejli najveća investicija. 

- Na ugradnju panela potrošila sam oko 2.000 evra, ostale stvari nisu puno koštale. Drvo je zaista skupo, ali mi je tata pomogao. On mi je dao daske koje mu nisu bile potrebne. Uvek treba pogledati oko sebe, svašta se može pronaći - objašnjava Hejli.

Hejli kaže da je ova ideja bila njena velika želja i na kraju savetuje sve da treba uvek da slede svoje snove.

- Poistoji mnogo načina da se zaradi za život. Ne treba svi da žive na isti način. Uvek treba da radite i živite tako da vi budete srećni - kaže Hejli.

Da li ste spremni da zasučete rukave i promenite izgled vašeg životnog prostora? Pogledajte još ideja za renoviranje kuća i stanova, po principu "uradi sam".

Video: Mladi par koji je odabrao život na četiri točka: Evo kako su sami napravili svoju kuću putujuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Gliša

    14. novembar 2021 | 03:02

    Ma da jeste. Prvo da li ona ima D kategoriju za vožnju ovog busa. Drugo kako misli da osiguranje uradi ako nije nije vozač autobusa i nema iskustvo. Treće ovi double-decker bus ne može da ide bilo gde. Mostovi, znakovi, kablovi i ostale prepreke za put po Evropi. Ovi stari autobusi troše mnogo. Nisu ekonomični nimalo. Nisu euro 6 tako da će se naplaćati taksi i kazni. Good luck enyway

  • ...

    13. novembar 2021 | 22:01

    Kod nas bi ti trebalo jedno 4 god da skupis

  • Boris

    13. novembar 2021 | 22:17

    Pa I nije bas star autobus.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA