≫ 

Neobičan orkšaj u južnoafričkom rezervatu: Sukobili se nosorog i bizon, imali su i publiku

Zanimljivo je da je isti rendžer rezervata pre tri godine snimio video koji prikazuje bitku u kojoj su učestvovali isti nosorog i verovatno isti bizon

  • 0
bizon, nosorog Foto: Printskrin/Facebook/ Kariega Game Reserve

Rendžer u južnoafričkom rezervatu zabeležio je jedan "izuzetno redak" snimak, koji prikazuje direktni okršaj belog nosoroga i divljeg bizona.

Iako komentator snimka favorizuje nosoroga u ovoj borbi, ipak se i bizon pokazao kao dostojan protivnik.

- Ovde je prikazana neverovatna snaga obe vrste, kao i tvrdoglava priroda bizona! Upotpunjeno sjajnim komentarima prisutnih gostiju - napisano je na Fejsbuk stranici rezervata.

Na snimku se takođe vidi kako se drugi bivoli okupljaju oko "boraca", ne bi li uživali u boljem pogledu. Ipak, ženka nosoroga i njeno mladunče posmatrali su sve sa bezbednije udaljenosti.

Zanimljivo je da je isti rendžer i vodič Vejn Derik Hauart pre tri godine snimio video koji prikazuje bitku u kojoj su učestvovali isti nosorog i verovatno isti bizon.

Na stranici rezervata je takođe navedeno da je mužjak nosoroga nedavno pratio ženku i njeno mladunče i "verovatno je pun romantike i testosterona".

Video: Kada nosorog nasrne na džip, vozilu nema spasa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA