• 0

Kafanu pretvorio u sedište partije da bi zaobišao lokdaun

Osnivanjem stranke "Zajednica nezavisnih ljudi" Kopac je u svom lokalu uspostavio situaciju kao pre pandemije, a to je da prisutni ne nose maske, ne drže distancu, ne prolaze kontrole, te mogu i da piju

  • 0
Konobar, restoran, kafana, kafa

Foto: Pixabay

Pandemija i mere koje su uvedene kako bi se držala pod kontrolom navele su mnoge u Austriji na traženje rešenja za nastavak rada, pre svega u gastronomiji, a u novom, četvrtom lokdaunu, poznati ugostitelj u Sankt Peltenu Valentin Kopac bio je veoma dosetljiv. On je svoju kafanu Tenesi pretvorio u sedište stranke.

Tri puta nedeljno on je otvarao kafanu i okupljao svojih više od 100 članova.

Prema važećoj epidemiološkoj uredbi dozvoljena su okupljanja političkih stranaka, ali samo ako se donose odluke, koje nije moguće doneti digitalnim putem.

- Naše sednice su legalne - pozvao je Kopac na zakon.

On kaže da njegovih više od 100 članova čine ljudi koji nemaju "stabilni internet pristup".

Uz to, naglašava, imali su važne odluke pred sobom.

- Skoro smo glasali o tome koje sredstvo za čišćenje treba koristiti u sedištu stranke. Naredne nedelje ćemo raspravljati da koja jela ćemo uvesti u program kantine - objasnio je Kopac.

Osnivanjem stranke "Zajednica nezavisnih ljudi" Kopac je u svom lokalu uspostavio situaciju kao pre pandemije, a to je da prisutni ne nose maske, ne drže distancu, ne prolaze kontrole, te mogu i da piju.

Austrijska policija nema mnogo razumevanja prema Kopacu, te je već prvog dana otvaranja "partijske centrale" došla u kontrolu, a pre nedelju dana je oko 1 sat posle ponoći ispraznila lokal.

Međutim Kopac ne odustaje i ističe da je upad policije napad na demokratsku instituciju, što predstavlja jasno kršenje Ustava.

Najavio je da će podneti prijavu i zatražiti da se tako nešto više ne dešava.

Isto tako Kopac najavljuje da će njegova stranka održavati sednice i dalje.

Takođe je kazao da može zamisliti da sa svojom partijom izađe na sledeće izbore u Sankt Peltenu, ili pokrajini Donje Austrije, ali da ta odluka zavisi od broja članova.

Video: Žena ga bije jer pije pa ga na kraju izbacila iz kafane

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima