≫ 

Ima najveću kolekciju snežnih kugli na svetu, na njih je potrošila više od 115.000 evra

Najskuplji ukras u njenoj riznici od 4.328 komada je snežna kugla Luj Viton koja ju je koštala 8.800 evra

  • 0

Žena koja drži Ginisov svetski rekord za najveću kolekciju snežnih kugli otkrila je da je na ukrase potrošila oko 117.000 evra.

Vendi Suen (50) iz Kine sakuplja snežne kugle već 20 godina, a svetski rekord drži od 2005.

Najskuplji ukras u njenoj riznici od 4.328 komada je snežna kugla Luj Viton koja ju je koštala 8.800 evra. Ukupno, ona procenjuje da je potrošila oko 145.000 evra na kupovinu ukrasa.

Suen kaže da iako još uvek ima ogromnu želju da kupi kuglu kad god vidi dizajn koji ne poseduje, sada joj je ponestalo prostora za njihovo držanje.

- Složila sam i prikazala svoje kugle u zonama sa različitim temama, tako da je moja soba sa snežnim kuglama ispunjena ukrasima prelepih boja - rekla je ona.

Rekla je da je napravila muzej kugli i svaki put kada joj je dosadno ili se oneraspoloži, pogleda u njih i bude joj bolje, prenosi Independent.

Prvu snežnu kuglu dobila je od supruga na poklon 2001. godine. Ukras, koji je u sebi imao kompjuterski miš od 24-karatnog zlata, inspirisao je početak kolekcije.

- Snežne kugle vode me izvan realnosti i pružaju mi da pobegnem od stresa - rekla je ona.

Otkako je njena kolekcija porasla preko 3.000 ukrasa, Vendi priznaje da je postala izbirljivija prilikom kupovine novih kugli.

- Sada me privlače samo kugle bolje izrade, lepšeg izgleda, kreativnijeg dizajna ili redak globus koji se više ne proizvodi - rekla je ona.

Kupuje i retke ukrase od onlajn kupaca kako bi sakupila ceo set. Jedan primer je set od pet Diznijevih peščanih satova za koje joj je trebalo 10 godina da ih sakupi, a svaki ju je koštao oko 1.000 dolara.

Čuva ih u posebnoj sobi u kući, a kugle zauzimaju prostor od poda do plafona.

- Snežna kugla je simbol ljubavi - rekla je ona, dodajući da joj njihovo sakupljanje daje svrhu.

Video: Pariz sija kao Las Vegas: Pogledajte samo kako je božanstveno okićen ovaj deo grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA