Pas ili kojot? Najzad identifikovana misteriozna životinja koja je zbunila sve, ali je pobegla iz skloništa

Životinju je jedna meštanka pronašla ispred kuće i odvela je u sklonište, ali stručnjaci nisu mogli da kažu šta je

  • 0

Misteriozna životinja koja je držana u skloništu za divlje životinje najzad je idetifikovana, a stručnjaci su sigurni da se 100 posto radi o kojotu prema DNK testu koji je urađen pre nego što je životinja pobegla.

Kojot je nedeljama zbunjivao stručnjake za životinje nakon što ga je stanovnica Pensilvanije Kristina Ejt pronašla kako drhti i trese se ispred njene kuće.

Ona je životinju odvela u sklonište za životinje, a stručnjaci nisu mogli da odrede da li je u pitanju pas ili kojot. Uzet je DNK uzorak i poslat na testiranje, a sklonište je u ponedeljak objavilo da su rezultati pokazali da je životinja "100 posto kojot".

Dok su kojoti i psi slični, kojoti nisu pripitomljeni, već žive u otvorenim prerijama, pustinjama, šumama i planinama. Izgledaju slično nekim rasama pasa, ali imaju dužu njušku, na primer.

Kojot je pobegao iz skloništa nedelju dana nakon dolaska. Životinja je navodno "razvalila kavez i uništila sobu", prenosi Independent.

Mala životinja je uspela da razbije prozor i napravi rupu kako bi izašla. Nakon što je stigao u sklonište, kojot je većinu vremena proveo ležeći u zadnjem delu kaveza.

Sklonište je reklo kako se početku nije činilo da je životinja agresivna ili nervozna, i da nije bilo znakova ranijih pokušaja bekstva.

Još uvek su čekali rezultate DNK testa kada je životinja pobegla, a iz ustanove kažu da je verovatno pobegla kada joj se stanje poboljšalo.

Savetuju svima da se drže podalje od životinje ukoliko je ugledaju.

Video: Retriver gori od svakog tinejdžera: Ono kad ti je pas u pubertetu pa ne znaš šta ćeš od muke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA