≫ 

Nikolaj iz studentske klupe otišao pravo u rat: Iz Kembridža ide u Ukrajinu na front, uporedo uči za ispite

Nikolaj kaže da se njegovi roditelji nisu slagali sa ovom odlukom, ali da su je ipak razumeli

  • 9

Mladi Ukrajinac koji je živeo u Velikoj Britaniji odlučio je da se vrati u svoju ratom zahvaćenu zemlju kako bi joj pružio pomoć. U tome ga nije sprečilo ni što je student prestižnog Univerziteta Kembridž, pa će, kako tvrdi, uporedo nastojati da uči i polaže ispite.

Nikolaj Nizalov koji ima svega 19 godina pre dve sedmice vratio se u svoju domovinu kako bi se pridružio dobrovoljcima koji pomažu Ukrajincima.

Ovaj mladi student brucoš je na Kembridžu, a rekao je kako se nada da će uspeti uporedo da prati predavanja, uči i izlazi na ispite iz prirodnih nauka koje studira, piše Klix.

- Nosim sa sobom predavanja koja treba da odgledam. Pokušaću da budem u toku kada budem imao slobodnog vremena. Možda ću polagati i ispit u maju - otkrio je Nikolaj.

Kako kaže, nada se da će se vratiti do početka druge godine koja počinje u oktobru, ali ne planira da napusti zemlju dok ona ne izađe kao pobednik iz ove situacije.

- Sve i da ne dobijem odlične ocene, mogu podneti zahtev za specijalnu dozvolu kako bih upao na iduću godinu - objasnio je vredni Nizalov.

Nikolaj se nalazi u grupi dobrovoljaca u dobi do 30 godina gde pojedini od njih imaju i vojno iskustvo, a njegova grupa trebalo bi da otputuje u Kijev sledeće sedmice. On je otkrio kako se tek sada, po dolasku u svoju zemlju, oseća ispravno.

- Dok sam bio u Kembridžu bilo je čudno jer ljudi žive normalnim životima dok se u mojoj zemlji ratuje. Imam prijatelje na prvoj liniji fronta i ne bih mogao da im pogledam u oči da nisam došao da pomognem. Sada smo svi zajedno i osećam se mnogo mirnije - bio je iskren.

Istakao je i kako se njegovi roditelji nisu slagali sa ovom odlukom, ali da su je ipak razumeli.

Nikolaj koji dolazi iz Nikolajeva na jugu Ukrajine trenutno se nalazi u kući prijatelja u Lavovu, a trebao bi da preuzme ulogu bolničara jer je prethodnih dana prolazio kroz medicinski kurs koji će ga pripremiti za rad na terenu.

Video: Svjatoslav je mlad, stilizovan i naoružan: Najmlađi ukrajinski poslanik se prijavio u dobrovoljce

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ajdeee

    14. april 2022 | 07:30

    Momak misli da se u Ukrajini snima neki film pa ide da gleda Zelenskog u glavnoj ulozi,roditelji su ga vaspitavali u duhu mržnje prema Rusiji,nacizmu i fašizmu,nisu mu rekli da su mu deda,pradeda,baba,prababa bili rusi,a da su primili katoličku veru i postali nacisti,što mi je to poznato dešavanje na tlu nekadašnje Jugoslavije

  • 123

    14. april 2022 | 07:31

    Kako zavrsi taj fax tako ogranicen....

  • Suza

    14. april 2022 | 08:30

    Nazalost za koji dan citamo, poginuo student.. Koji je isao da brani zelenog.. I njegove zelene majice i košulje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA