≫ 

Naišli na prelepo vulkansko vrelo, sreća nisu skočli već u vodi samo skuvali jaja

Grupa turista na Islandu osmislila je još jedan način kako da se uživa u pentranju po vulkanima

  • 0

Zabačeni i netaknuti Island je pravo prirodno blago planete. Spoj večnog leda i vulkanske vatre čine ga obaveznom destinacijom za brojne ljubitelje prirode širom sveta. Obilasci vulkana i termalnih jezera u njihovoj blizini ispunjavaju sva čula i sam prizor je dovoljan da vam ureže uspomene za ceo život.

Ekipi turista koja je koračala vulkanom Baranski sama šetnja nije bila dovoljna, nego su osmislili inovativan način da produže svoj boravak na božanstvenim lokacijama, ujedno i da nešto prezalogaje.

Termalno jezero "Plave oči" u blizini vulkama pokazalo se kao idealno za ekspres-lonac. U vodu od 100 stepeni i s mirisom sumpora umočena su jaja i tek nekoliko sekundi je bilo potrebno da se obare. Naravno, koristili su mrežu za hvatanje ribe kako bi spustili jaja.

Voda u "plavim očima" je klasifikovana kao jaka kiselina zbog visokog sadržaja vodonika i može ostaviti termičke ili hemijske opekotine.

Čitav ugođaj pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Snimak kada lava guta bazen i luksuzno imanje: Priroda uništila skupocene kuće na španskom ostrvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA