U jednoj oblasti u Džordžiji, krajem proleća procvetaju grimizni pupoljci maka.
Dok plešu u ritmu vetra hvale se svojom lepotom vireći iz zelene trave.
Meštani kažu da je mak u ovoj oblasti iz godine u godine sve rasprostanjeniji, što koriste mnogobrojni prolaznici da naprave fotografiju ili da se slikaju u polju maka.
Inčae u narodnoj medicini divlji mak je poznat po svojim lekovitim svojstvima, ali s njim treba biti pažljiv jer je otrovan u svežem stanju.
Od divljeg maka se najčešće pripremaju čajevi i sirupi koji se koriste za lečenje upale grla, pluća, astme i bronhitisa.
Semenke divljeg maka se koriste u kulinarstvu kao aromatični dodatak raznim kolačima i pecivima, dok jarko crvene latice mogu da se koriste za bojenje vina, rakije i drugih napitaka.
Mak ima lošu reputaciju jer se njegovom destilacijom dobijaju teški opijati, ali ne treba zaboraviti da se koristi kao sastojak mnogih medikamenta.
Kako izgledaju ova magična polja, pogledajte u videu na početku teksta.
Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo
(Telegraf.rs)
Video: Vukoti je muzika način života: Obožava rep, ima 22 godine, ne odustaje od "oldskul" fazona
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Realno
Ja bih reko da su to bulke .
Podelite komentar