Netaknuta priroda treperi: Cvetovi maka obojili polja, prizor je nestvaran

Meštani kažu da je mak u ovoj oblasti iz godine u godine sve rasprostanjeniji, što koriste mnogobrojni prolaznici da naprave fotografiju ili da se slikaju u polju maka

  • 1

U jednoj oblasti u Džordžiji, krajem proleća procvetaju grimizni pupoljci maka.

Dok plešu u ritmu vetra hvale se svojom lepotom vireći iz zelene trave.

Meštani kažu da je mak u ovoj oblasti iz godine u godine sve rasprostanjeniji, što koriste mnogobrojni prolaznici da naprave fotografiju ili da se slikaju u polju maka.

Inčae u narodnoj medicini divlji mak je poznat po svojim lekovitim svojstvima, ali s njim treba biti pažljiv jer je otrovan u svežem stanju.

Od divljeg maka se najčešće pripremaju čajevi i sirupi koji se koriste za lečenje upale grla, pluća, astme i bronhitisa.

Semenke divljeg maka se koriste u kulinarstvu kao aromatični dodatak raznim kolačima i pecivima, dok jarko crvene latice mogu da se koriste za bojenje vina, rakije i drugih napitaka.

Mak ima lošu reputaciju jer se njegovom destilacijom dobijaju teški opijati, ali ne treba zaboraviti da se koristi kao sastojak mnogih medikamenta.

Kako izgledaju ova magična polja, pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA